Twee moslima’s aangevallen door bestuurder in Ukkel: “Hij zei dat hij gesluierde vrouwen haatte”

De vrouwen dienden een klacht in bij de politie. De bestuurder werd opgepakt, maar later weer vrijgelaten.
Google, iStock De vrouwen dienden een klacht in bij de politie. De bestuurder werd opgepakt, maar later weer vrijgelaten.
Twee gesluierde vrouwen zijn vrijdagavond het slachtoffer geworden van een islamofobe aanval in Ukkel. Een autobestuurder schold de zussen de huid vol en reed een van hen aan. 

Nabila (39) en Kautar (31) waren op weg naar school om hun kinderen op te halen, toen ze in de Auguste Dansestraat met de moslimhater geconfronteerd werden. De vrouwen wilden een zebrapad oversteken, maar kregen geen voorrang van de aankomende bestuurder.

“Ik kon snel weer op het trottoir springen, maar mijn zus bleef verlamd voor de wagen staan”, zegt Nabila in La Capitale.

De bestuurder stapte uit zijn auto en slingerde het duo allerlei verwensingen naar het hoofd. “Hij zei dat hij een racist was en gesluierde vrouwen haatte.” De man kroop vervolgens weer achter het stuur en reed de 31-jarige Kautar aan, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde.

Volgens Nabila raakte haar zus gewond aan de heup en knie en had ze verzorging nodig in het ziekenhuis.

De bestuurder kon door de politie opgepakt worden. Getuigen hadden zijn nummerplaat genoteerd. De zussen dienden een klacht in bij de politie. Nabila is nog steeds in shock door wat ze vrijdag heeft meegemaakt. “In de tien jaar dat we in deze wijk wonen, hebben we nog nooit problemen gehad.” 

De automobilist is inmiddels weer op vrije voeten. De man moest zich voor de onderzoeksrechter verantwoorden, maar die besliste om hem vrij te laten.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jack Vanderveen

  vreselijk dat we zulke mensen er tussen hebben lopen. het duidt wel weer aan dat van links alsook van rechts de mentaal zwakkeren zich laten leiden door hun domme hersenspinsels. men mag vinden wat men wil, nog steeds, men mag dit ook uiten, nog steeds, maar blijf wel altijd correct in woord en houding jegens de ander(en).

 • Khantikone Albert

  waarom moeten ze hiel gesluierd lopen en in hun land van herkomst pleiten ze om het hoofddoek af te doen… provocatie?

 • Janna Boonstra

  Voor mij is elke religie waanzin van gestoorden. Maar je houd je handen thuis en laat die mensen met rust.

 • Juliette Francois

  Zoiets doet men niet! Wat een laffe daad! Moeilijk is het anders niet hoor, gewoon respect tonen voor elke medemens en niemand kwaad berokkenen. Iets wat zowel christenhaters als moslimhaters maar niet kunnen begrijpen, ze hebben nochtans heel wat gemeen met elkaar....

 • Leila Ali

  Zoveel haat erg !