Twee mannen opgepakt na overvallen op straat in Leuven

rv
De Leuvense lokale politie heeft woensdagavond twee mannen opgepakt die eerder op de avond twee vrouwen op straat hadden overvallen. De twee zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Leuvense parket. 

Twee mannen overvielen woensdagavond rond 21.00 uur een 27-jarige vrouw op de Naamsesteenweg, in de buurt van het station van Heverlee. De vrouw merkte dat ze achtervolgd werd door twee mannen. Toen ze het zebrapad aan het station wou oversteken, werd ze door één van de mannen omver geduwd. Die trok haar meteen weer recht en bedreigde haar met een mes. Hij nam de gsm van het slachtoffer af en eiste geld. De vrouw vroeg haar gsm terug maar gaf in de plaats enkele honderden euro's cash. Een toevallige passant kon tussenbeide komen en de overvallers wegjagen, waarna hij zich over de vrouw ontfermde.

Een klein half uur later probeerden twee mannen, vermoedelijk dezelfde, een 26-jarige vrouw te overvallen in de Hoveniersdreef. Eén van de mannen toonde het slachtoffer een mes en eiste de gsm van de vrouw. Toen die duidelijk maakte dat ze haar gsm niet bij had, liepen de overvallers weg. De vrouw verwittigde daarop een buurman en de politie. Dankzij de goede persoonsbeschrijving die het slachtoffer gaf, kon de politie snel twee verdachten arresteren. 

Het gaat om twee mannen van 22 jaar en 25 jaar die illegaal in België verblijven. Beiden werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Sonnemans

  Begin al eens met illegalen (=iemand die onwettig in Belgie verblijft) op te pakken en terug te sturen. Als zijn land van oorsprong hem niet wil terugnemen, stuur hem dan naar de VN.

 • schevernels diana

  ... en wat volgt er nog?

 • Ludo Hermans

  Geen nood, ze krijgen wettelijk nog 30 kansen om slachtoffers te maken.

 • etienne vijverman

  illegaal hier !!!!! onmiddelijk uitwijzen onder begeleiding dat men zeker is !!!!!

 • philippe dusablon

  tja, steeds hetzelfde liedje hé....maar laat ze maar binnen en zet ze niet buiten, het zal nog mooier worden. De man in de straat heeft er last van, maar zij in hun ivoren toren kennen geen realiteit. En de media verzwijgen angstvallig nog 99 % van zulke voorvallen om geen paniek te veroorzaken.