Twee mannen ontsnapt uit gesloten centrum voor illegalen in Merksplas

Het gesloten centrum in Merksplas.
Photo News Het gesloten centrum in Merksplas.
Twee mannen zijn gisteravond ontsnapt uit het gesloten centrum voor Illegalen in Merksplas. Hoe ze zijn kunnen ontkomen is niet duidelijk. De politie organiseerde nog een klopjacht, maar de twee konden ontkomen. 

"Het gaat om twee mensen met de Marokkaanse nationaliteit, die gekend waren voor kleinere misdrijven zoals diefstallen", zegt burgemeester Frank Wilrycx (Open Vld).

Er werd een klopjacht met speurhonden georganiseerd. Een speurhond kon een spoor volgen tot aan de weg, daar stopte het plots. "Vermoedelijk werden ze hier door iemand opgewacht en zijn ze in een wagen gestapt", zegt Wilrycx nog. De twee worden nu actief gezocht door de politie, er zal wellicht een signalement voor hen verspreid worden.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karin Cleymans

  Maakte uiteindelijk dus ni uit.. ze mochten toch vertrekken

 • Rodger Moar

  Toch altijd lachen met sommige hun opmerkingen en redeneringen, vooral degene die totaal onwetend zijn komen met de idiootste opmerkingen. Politie en Cipiers beschuldigen en beledigen, terwijl de bewaking niet door de cipiers of politie wordt gedaan, en hoe kan men ontsnappen 't is toch een gesloten instelling... meestal door hulp van buitenaf en heel soms met hulp van mede -illegalen

 • Paul De Clercq

  Het komt er niet op aan er lopen er hier nog duizenden rond

 • niko de groot

  Als het burgerplatform daar nu hand in hand had rond gestaan dan hadden die 2 niet kunnen gaan lopen . Spijtig .

 • Willem Janssens

  Waarschijnlijk te vroege Open Monumentendag ? Zo gesloten zal de "gesloten instelling" ook weer niet geweest zijn , zouden beter andere en betere naam zoeken , is steeds hetzelfde met deze instellingen . Las ook dat ze worden gezocht in het buitenland om ze terug te halen, om hen daarna terug buiten te zetten , begrijpe wie kan ?