Twee mannen doodgeschoten aan visvijver nabij Charleroi

Illustratie.
Bollen Illustratie.
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee lichamen gevonden in het Waalse Forchies-la-Marche, bij Charleroi. De twee mannen van Roemeense afkomst werden doodgeschoten. Volgens enkele Franse media zou het gaan om twee broers. Dat is niet bevestigd.

Toen de mannen woensdag niet waren teruggekeerd van hun uitstapje om te gaan vissen in de buurt van Charleroi, is de dochter van één van de mannen naar de politie gestapt en heeft ze hen als vermist opgegeven.

De politie en brandweer trok na die oproep naar de visvijver op bijna een kilometer van de openbare weg. Daar werden de levenloze lichamen van de mannen, geboren in 1971 en 1974, aangetroffen. Ze werden doodgeschoten.

Donderdag vond een politieman van de politiezone Trieux het voertuig van de twee slachtoffers terug. Het stond geparkeerd aan de kant van de weg. Enkele uren later kon hij de link leggen tussen het voertuig en een opsporingsbericht van de Brusselse politie. 

Het openbaar ministerie, een forensisch arts en een onderzoeksrechter kwamen te plaatse.  De Federale Gerechtelijke Politie heeft ondertussen een onderzoek geopend. Vrijdag moet er nog een autopsie plaatsvinden, daar zal ook een wapenexpert bij aanwezig zijn.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.