Twee kinderen neergeschoten in appartement in Luikse Dison

Het schietincident gebeurde in een appartement boven een buurtsupermarkt aan de Place du Sablon in Dison. De winkel wordt momenteel gerenoveerd.
Google Streetview Het schietincident gebeurde in een appartement boven een buurtsupermarkt aan de Place du Sablon in Dison. De winkel wordt momenteel gerenoveerd.
Twee kinderen van negen en twaalf zijn afgelopen nacht neergeschoten in een appartement in het Luikse Dison, een gemeente naast de stad Verviers. Hun oom die hen zelf naar het ziekenhuis bracht, is later opgepakt. De kinderen verkeren in levensgevaar.

De speurders hebben ook de vader van de kinderen ingerekend, meldt de VRT. De feiten speelden zich af in een appartement in het centrum van de gemeente. De woonst aan de Place du Sablon ligt boven een buurtsupermarkt die momenteel gesloten is voor renovatie.

Volgens Gilles de Villers Grand Champ van het Luikse parket  is het nog onduidelijk in welke omstandigheden het vuurwapen is gebruikt. De politie heeft in de woning vier vuurwapens in beslag genomen.  De oom en vader konden voor geen enkele van de vier wapens een vergunning voorleggen. De twee arrestanten worden vandaag verhoord.

Er waren drie kinderen in de woning, en twee van hen raakten levensgevaarlijk gewond.  Hun oom bracht hen met zijn auto naar het ziekenhuis in Verviers. Wegens de ernst van hun verwondingen zijn de kinderen vervolgens per ambulance overgebracht naar een groter ziekenhuis in Luik.  Hun toestand is volgens het parket stabiel, maar het levensgevaar is nog niet geweken.

Een buurtbewoner verklaarde aan Sudpresse dat het plein tot zes uur vanochtend was afgesloten voor politie-onderzoek.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.