Twee joyriders die 18 Willebroekse dienstauto's in de prak reden spoorloos

Twee van de drie daders die donderdagnacht achttien dienstvoertuigen van de technische dienst in Willebroek hebben beschadigd, zijn nog steeds spoorloos.

Dat bevestigt Goedele Van den Brande van het parket in Mechelen. Eén minderjarige kon op heterdaad worden betrapt. Hij werd na een achtervolging ingerekend door de politie.

De minderjarige werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Het is niet duidelijk of zijn twee kompanen ook minderjarig zijn.

Achttien dienstvoertuigen van de technische dienst van Willebroek werden donderdagnacht beschadigd toen jongeren ermee gingen joyriden. De sleutels lagen niet veraf. Op de binnenplaats knalden ze tegen containers en tegen elkaar tot er van de wagens niet veel meer overbleef. Vier voertuigen zijn perte totales.

"Wellicht omdat ze zich verveelden", klauterden drie jongeren over de muur van de technische dienst. Ze drongen het grote magazijn binnen en maakten op het terrein ritjes met de dienstvoertuigen. Daarbij reden ze meerdere keren tegen elkaar.
 
Buurtbewoners werden wakker van het lawaai en alarmeerden de politie.
 
Pas bij daglicht werd duidelijk hoe groot de ravage wel was. "Achttien voertuigen zijn licht tot zwaar beschadigd. Enkele zijn zelfs niet meer te herstellen", zegt burgemeester Marc De Laet (sp.a). "Zowat een derde van het rijdend materiaal van de ploegen die de wegen en het onderhoud van de gebouwen doen is onbruikbaar. Bij de groendienst is dat de helft. We moeten bekijken of we eventueel enkele voertuigen kunnen huren in afwachting van het vernieuwen van het wagenpark."  (belga/mvl)