Twee jongemannen opgepakt die Fnac voor meer dan duizend euro oplichtten

Archiefbeeld.
REUTERS Archiefbeeld.
De politie heeft gisteren twee mensen opgepakt die verschillende vestigingen van winkelketen Fnac hebben opgelicht. Dat meldt het Luikse parket zondag.

De daders zijn twee Brusselaars, een minderjarige en zijn 19-jarige neef. De oudste trok zaterdag naar een vestiging van de winkel in Luik. Hij kocht er verschillende cadeaubons, waarvan hij de code noteerde en er vervolgens aan de kassa 1.400 euro liet opzetten. De verdachte deed nadien alsof hij zijn bankkaart vergeten was in zijn wagen en zei tegen de kassiersters dat hij die ging halen. De jongeman gaf de codes aan zijn neef, die met de bons artikelen kocht op de website van de winkelketen. De zaken die ze bestelden, hielden ze bij of verkochten ze op eBay. 

"Ze hebben die techniek al meerdere keren gebruikt", zegt het Luikse parket. Het zou de tweede keer zijn dat de minderjarige zijn neef hielp. Het dossier is doorgespeeld aan het parket. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Ik weet al hoe ze eruit zien, maar ik mag dat niet zeggen !

 • nathalie de groote

  Je moet toch altijd eerst een vakje wegkrassen of bij bepaalde een klein strookje weghalen vooraleer je de code ziet of is dit bij fnac anders! Is erg gekomen de laatste tijd !!!

 • Paul Corvair

  Twee 'Brusselaars'... Ik ga niet raden, ik weet genoeg.

 • Karina Marten

  Maar de Ceo's oppakken die de fiscus oplichten lukt niet.

 • EDDY VAN LANDEGHEM

  laat me raden hij en zijn neef? hmmmm ik weet het maar ik ga het niet zeggen!