Twee jaar effectief voor man die echtgenote verdoofde en verkrachtte

THINKSTOCK
De correctionele rechtbank van Mechelen heeft vandaag een 51-jarige man schuldig bevonden aan de verkrachting van zijn toenmalige echtgenote. De man had zijn echtgenote slaappillen toegediend zodat hij haar anaal kon penetreren, iets waar zij geen toestemming voor gaf. De feiten kwamen aan het licht toen de vrouw video-opnames van de feiten vond. De man werd veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan twee effectief. Hij wordt ook vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

In augustus 2014 vond de vrouw in één van haar man zijn schoenen een doosje van het slaapmiddel Lormetazepam en twee usb-sticks. Die laatste bekeek ze en ze stelde vast dat zelf op de filmpjes te zien was terwijl ze anaal en vaginaal werd gepenetreerd, door het lid van haar echtgenoot maar ook door verschillende keukenvoorwerpen. De vrouw sliep tijdens de feiten, het gesnurk was duidelijk op de opnames te horen.

Ze confronteerde haar man met de filmpjes en vroeg hem de echtelijke woning te verlaten. De man gaf pas in een tweede verhoor toe dat hij zijn echtgenote verdoofde omdat ze dan toegeeflijker was op seksueel gebied.

Volgens zijn verdediging is de man intussen in therapie en minimaliseert hij de feiten niet. De verdediging vroeg een straf met uitstel zodat de man zijn behandeling kon voortzetten, iets waar de rechtbank maar gedeeltelijk op in ging. "De feiten zijn bijzonder laakbaar en moreel verwerpelijk", motiveerde rechter Jessica Bourlet de strafmaat. "Een strenge, gedeeltelijk effectieve, bestraffing is hier absoluut nodig."

De man kreeg naast een veroordeling tot vijf jaar cel ook een ontzetting uit zijn rechten gedurende vijf jaar en wordt eveneens vijf jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.