Twee jaar effectief voor man die buurmeisjes van 8 en 11 jaar oud misbruikte

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag de 53-jarige Eric M. veroordeeld tot een celstraf van vier jaar met uitstel, waarvan twee jaar effectief, voor het aanranden en verkrachten van zijn buurmeisjes van 8 en 11 jaar oud. De vader van de twee zusjes had de man betrapt in hun slaapkamer en de kinderen vertelden nadien dat hij hen al vaker had betast.

Het misbruik was al in de zomer van 2016 begonnen, maar het duurde tot 21 januari van dit jaar voor het aan het licht kwam omdat de buurman de meisjes had gezegd dat ze het geheim moesten houden. De man kwam erg vaak bij zijn buren over de vloer, speelde er vaak met de kinderen en ging zelfs met hen kamperen.

De beklaagde gaf de aanrandingen toe, maar ontkende dat er ook sprake was van verkrachting. De rechtbank achtte de feiten echter bewezen en volgde de vordering van het openbaar ministerie. De man kreeg zijn straf gedeeltelijk met uitstel op voorwaarde dat hij zich houdt aan een reeks voorwaarden. Hij mag onder meer geen enkel contact meer hebben met de slachtoffertjes en moet zich laten behandelen.

Hij had eerder beloofd om na het uitzitten van zijn straf te verhuizen.