Twee jaar cel voor wegpiraten onder invloed van speed die krik naar politie gooiden tijdens wilde achtervolging

Foto ter illustratie.
Kristof Pieters Foto ter illustratie.
Een 43-jarige man uit Beringen en een 33-jarige man uit Hoogstraten zijn beide veroordeeld tot twee jaar cel en 8.000 euro boete nadat ze op 21 maart dit jaar vijftig minuten lang door Limburg knalden om de politie af te houden. Het duo gooide zelfs een zware krik uit het voertuig om de combi's weg te jagen.

Die dag wilde de politie in Leopoldsburg een controle uitvoeren. Het duo sloeg op de vlucht en keek vervolgens naar niets of niemand meer om. Ze waren onder invloed van speed en bleken achteraf amper aanspreekbaar. Onderweg bedreigden ze agenten van politiezone Kempenland, Beringen-Ham-Tessenderlo en Lommel. 

Ze dreigden een combi aan te rijden, zodat die zelf in achteruit moest om een aanrijding te vermijden. De Kempenaar gooide zelfs de krik uit de wagen. "Ze mogen van geluk spreken dat er niet op hen geschoten is", klonk het tijdens de behandeling.

Uiteindelijk crashte de wagen in een gracht in Balen. Twee burgerlijke partijen krijgen 990 euro van de Beringenaar. De Peugeot en de krik worden verbeurdverklaard.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Etienne Vanhoegaerden

  Schande dat deze mensen veroordeeld worden. Ander artikel in HLN 3 jongeren slaan dakloze dood vrijspraak en 900 euro. En nu wat gaat het volgende zijn? A ja snelheid boete 50 euro betalen of gevangenisstraf Dit is wel zeker

 • chris delanghe

  dat is wel heel goedkoop als poging tot doodslag. een krik aan 100km/uur tegen je hoofd krijgen is dodelijk. Raar dat het leven van een wetsdienaar maar 2 jaar effectief waard is. Ge moet tegenwoordig zot zijn om bij de politie te gaan werken.

 • DIRK VAN DESSEL

  Veel te lichte sanctie !

 • hugo van de velde

  Opsluiten, en lang. Zulke daden zijn ONVERSCHOONBAAR