Twee jaar cel voor speed binnen handbereik van kinderen

PHOTO_NEWS
Een 37-jarige man uit Sint-Truiden is door de Hasseltse correctionele rechtbank tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld omdat hij een van zijn drie dochtertjes misbruikt had en omdat hij in zijn keuken een bord gebruiksklare speed had staan, dat zich binnen het handbereik van zijn kinderen bevond, die tussen 2 en 11 jaar oud waren. De man is bij verstek veroordeeld en de rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding. Hij is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Zijn 28-jarige vrouw, die van hem aan het scheiden is, gebruikte ook speed in bijzijn van haar kinderen. Omdat zij zich herpakt heeft en afgekickt is, kreeg zij een probatie-opschorting. Ze moet gedurende vijf jaar bepaalde voorwaarden naleven, zoals in therapie blijven.

De bal binnen het gezin ging midden oktober 2012 aan het rollen, toen de man zelf aangifte was gaan doen van het misbruik van zijn niet biologische dochter van elf. Terwijl ze lag te slapen, had hij zijn geslachtsdeel in haar hand gelegd en trok hij er foto's van. Bij een huiszoeking werd het bord speed in de keukenkast gevonden.

Op een nachtkastje stond bovendien een precisieweegschaal met speedresten. De moeder had naar eigen zeggen een lijntje speed nodig om de dag door te komen en om te kunnen functioneren. De drie dochtertjes zijn door de feiten in een tehuis geplaatst geweest, maar verblijven intussen weer bij hun moeder. Ze kregen in totaal 1.625 euro schadevergoeding toegewezen.