Twee jaar cel voor Pukkelpopdief met 77 gsm’s

BELGA
De 39-jarige Colombiaan die op Pukkelpop maar liefst 77 gsm’s heeft gestolen, werd vandaag veroordeeld door de correctionele rechtbank van Hasselt tot een celstraf van twee jaar. De onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

De Colombiaanse man werd in de nacht van 18 op 19 augustus door de politie ingerekend met de hulp van drie festivalbezoekers. De gedupeerden kregen vervolgens hun smartphones terug, zodat niemand zich burgerlijke partij stelde. Sinds die feiten zat de dader in de cel. Tijdens de behandeling van de zaak werd een straf van 37 maanden tegen hem gevorderd. Hij werd vandaag evenwel vrijgesproken voor het lidmaatschap van een bende. Naast de 24 maanden cel, moet de man in totaal ook 1.132,8 euro aan boetes betalen. De overtuigingsstukken werden verbeurdverklaard.

Theo Francken

Net nadat het nieuws in augustus bekend geraakte, reageerde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op Twitter. “Hij is illegaal in ons land”, aldus Francken, die de man uit het land wilde zetten. Vervolgens vroeg hij om dergelijke illegalen, die actief zijn op festivals, strenger aan te pakken. 

TVDZM (Twitter/eigen info) Theo Francken wil Colombiaanse dief die 77 gsm's stal op Pukkelpop het land uitzetten... 20 zr...
RV TVDZM (Twitter/eigen info) Theo Francken wil Colombiaanse dief die 77 gsm's stal op Pukkelpop het land uitzetten... 20 zr...1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik lagrou

    stuur die onmiddellijk terug zal goedkoper zijn en visum intrekken voor 10 jaar geen Europa meer ,die steeds opnieuw