Twee jaar cel voor aanranding van 5-jarige stiefdochter

THINKSTOCK
Voor aanranding van de eerbaarheid met geweld van zijn vijfjarige stiefdochter werd Maichel B. vandaag door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot twee jaar cel, deels met uitstel. Op basis van verklaringen van de moeder stond de 27-jarige man uit Aarschot ook terecht voor verkrachting maar die betichting werd niet weerhouden na getuigenis van het jonge slachtoffer.

De feiten vonden plaats in april 2014 in de toemalige woning van B. in Scherpenheuvel-Zichem. Zijn stiefdochter bracht bij hem de paasvakantie door. Het meisje vertelde nadien aan haar moeder dat ze op bed moest gaan liggen en dat ze met haar stiefvader 'ju-ju' had gedaan. Volgens de moeder was er sprake van penetratie maar het meisje verklaarde nooit een geslachtsdeel te hebben gezien.

Volgens de stiefvader legde hij op vraag van het meisje uit hoe volwassenen seks hebben. Zijn raadsman stelde dat de seksuele nieuwsgierigheid van het slachtoffer aan de basis lag van de feiten. Hij vroeg en verkreeg een herkwalificatie zonder verkrachting.

De straf is voor twee derde met uitstel. B. wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. De ouders kregen een morele schadevergoeding van 500 euro. Voor de moeder kwam daar een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro bovenop.