Twee Italianen naar strafrechter voor mensensmokkel

Thinkstock
De Brugse raadkamer heeft een 28-jarige Italiaan en een 43-jarige Italiaanse naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van mensensmokkel. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachten probeerden een Albanees met valse papieren op de ferry naar het Verenigd Koninkrijk te loodsen.

Op woensdag 31 januari trokken drie mensen rond 16 uur naar de haven van Zeebrugge om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. Het opmerkzame personeel van P&O Ferries had door dat er iets niet pluis was en liet de scheepvaartpolitie ter plaatse komen. 

De politie stelde vast dat één van de drie reizigers met valse Italiaanse papieren in het Verenigd Koninkrijk wilde geraken. De Albanees werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. De Italianen die hem vergezelden, werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

Silvia P. zit sindsdien in voorhechtenis. Haar aanhouding werd deze ochtend opnieuw verlengd. Simone B. werd eerder wel al onder voorwaarden vrijgelaten, maar ook hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor mensensmokkel. Het proces zal in principe al in de loop van de zomer van start gaan voor de Brugse correctionele rechtbank. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludwig Vanden Boer

    De Albanees zit waarschijnlijk al lang hoog en droog in het VK, terwijl VZ zijn zaak nog even verder onderzoekt. Deze die vrij is onder voorwaarden verdient nu het loon van de advocaat voor zijn copain met het verderzetten van het handeltje.

  • roland peeters

    Mensensmokkelaar vrijgelaten onder voorwaarden.....hij moet er nog vijftig overbrengen!