Twee inbrekers ingerekend na grote zoekactie

Tim Van Der Zeypen
De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft maandagavond de tweede voortvluchtige van de zoekactie in het Mechelse gehucht Battel, opgepakt in Mechelen.

De man en zijn kompaan, die eerder op de dag werd opgepakt, worden ter beschikking gesteld van het parket. "In het voertuig van de twee verdachten (een dertiger en een twintiger), dat vanmiddag werd achtergelaten, werden goederen aangetroffen die eerder vandaag werden ontvreemd bij een woninginbraak in de Appeldonkstraat in Willebroek. Het gaat om laptops, tablets, smartphones, juwelen en de autosleutel van het voertuig van het slachtoffer", aldus de politie. "In het voertuig van de twee mannen werd eveneens inbrekersmateriaal aangetroffen", verklaarde hoofdinspecteur Dirk van de Sande

Een ANPR-camera van de politie signaleerde iets voor 15.00 uur dat op de N16 een voertuig was langsgereden dat een controle waard was. Toen de politie de wagen aantrof en de bestuurder wilde laten stoppen, reed die bruusk weg om de controle te vermijden.

De wagen werd echter klemgereden door de politie en knalde tegen een dienstvoertuig aan. De twee inzittenden vluchtten daarop nog te voet verder. De politie zette meteen de grote middelen in, onder meer een helikopter en speurhonden, en kon nog één van de verdachten aantreffen. Enkele uren later werd dan de tweede verdachte opgepakt.