Twee Franse jongeren kritiek na zwaar ongeval op E17

ongeval E17
LSI ongeval E17
Bij een verkeersongeval op de E17 tussen Kortrijk en Gent zijn vannacht rond 2 uur vier Franse jongeren gewond geraakt. Twee van hen verkeren in levensgevaar. Door het ongeval was de E17 richting Gent een uur lang volledig versperd. 

In totaal waren bij het ongeval vier voertuigen betrokken, twee Audi’s met Belgische nummerplaten en twee Franse auto’s. Hoe het precies gebeurde, is nog onduidelijk. Enkele betrokkenen bliezen positief, anderen hadden geen rijbewijs, meldt het parket.

Toen de politie ter plaatse kwam, was het op de plaats van het ongeval pikdonker en liep er veel volk op op de snelweg. Niet alleen betrokken partijen, maar ook getuigen en passanten die gewoon waren gestopt. 

Een Peugeot 306 met Franse nummerplaat bleek achteraan volledig ingedeukt. In dat autootje zaten vier Franse jongeren. Ze raakten allen gewond, twee van hen zelfs levensgevaarlijk. 

ongeval E17
LSI ongeval E17

"Twee inzittenden van het eerste Franse voertuig hebben positief geblazen. De inzittenden van de andere Franse wagen vluchtten kort na het ongeval weg, maar konden later gevat worden. Geen van beide beschikt over een rijbewijs", zo vertelt Tom Janssens, woordvoerder van het parket van Kortrijk.

De Belgische betrokkenen bleven zo goed als ongedeerd, ook al werden enkelen preventief ook naar het ziekenhuis overgebracht.

Het is nog erg onduidelijk hoe het ongeval is gebeurd. De eerste aanrijding zou hebben plaatsgevonden tussen twee voertuigen op het linkervak, daarna volgden nog twee aanrijdingen. Het parket heeft een deskundige ter plaatse gestuurd en zal de camerabeelden opvragen. 

LSI3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Aurelie de Vos

    Ik stond deze nacht in deze fille. Op nog geen km van het ongeval. Ik heb meerdere "getuigen" van achter mij te voet zien gaan kijken. Ramp toeristisen ik word er misselijk van... Hulpdiensten moesten afremmen voor deze dwaze pottenkijkers. Laat de mensen hun werk doen en blijf in je wagen...

  • Anne Onsia

    Die kleine Franse autootjes zijn levensgevaarlijk, daar wil je niet in zitten als er wat gebeurt op de snelweg. Al zeker niet achteraan...

  • Dominiek COTTENS

    Ik doe verschillende keren per week dit traject en je zou verwonderd zijn dat er nog niet meer ongevallen gebeuren als je de rijstijl van sommige personen opmerkt. Het zal jammer genoeg niet alleen op deze wegstrook zo zijn, denk ik.