Twee doden nadat bestuurder controle over stuur verliest op E313 bij Westerlo

Wouter Demuynck
Op de E313 ter hoogte van Oevel (Westerlo) is een personenwagen door de natte weersomstandigheden omstreeks 0.07u de controle over het stuur verloren. De wagen reed eerst tegen de middenberm, werd daarna naar rechts gekatapulteerd, knalde tegen de vangrail, raakte een boom en kwam uiteindelijk op zijn dak terecht.

Van de vier inzittenden overleefden twee mannen, de bestuurder en de passagier links achteraan, het ongeval niet. De slachtoffers zijn twee mannen van 52 en 53 jaar oud van Turkse origine uit Antwerpen.

De twee andere inzittenden, twee vrouwen van 47 en 48, geraakten zwaargewond. Een daarvan werd naar het ziekenhuis in Herentals vervoerd, de andere naar Geel. Alle inzittenden zouden afkomstig zijn uit Antwerpen.

Volgens het parket waren de inzittenden op de terugweg van een feest, samen met nog andere familieleden aan boord van andere wagens. Het natte wegdek wordt als oorzaak van het ongeval gezien. Er is geen verkeersdeskundige ter plaatse geweest, maar de wegpolitie heeft wel gebruik gemaakt van fotogrammetrie.

De snelweg was vanaf de uitrit Geel-West meer dan drie uur afgesloten voor het verkeer, meldde het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter. Omstreeks 3.30 uur was het ongeval afgehandeld.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Werner Gielis

  een grote plas op de baan, dus snelheid aanpassen

 • Dan Midden

  Op lokale zender waren de banden zichtbaar: amper 2 à 3 mm dus hoog risico op aquaplanning! Vervang die dingen tijdig, dus vanaf 3 à 4 mm ipv wettelijke 1.6

 • raf peeters

  Had graag eens geweten om welke wagen het hier handel ,lijkt mij aan de velgen te zien een BMW ,als dit geval is heeft men al een verklaring op zeer veel vragen hieronder.

 • Patrick Gielen

  RIP en veel sterkte aan familie en vrienden gewenst. Hopelijk komen de twee dames er door. De opmerkingen over onaangepaste snelheid vind ik erg ongepast. Ik zie maar al te vaak dat voertuigen onverantwoord traag beginnen te rijden op de snelweg maar dan wel vervolgens als bumperklevers tegen mekaar plakken. Dat is pas gevaarlijk! Controle over het stuur verliezen kan ook liggen aan de slechte staat van het wegdek wat bij de E313 eigenlijk een pleonasme is.

 • Jos Fruyt

  Hoe vaak is er aquaplanning op onze wegen bij regenval ? Ook spoor vorming die men dikwijls voelt bij het rijden . Betekent dit niet dat er iets schort met het herstellen en aanleg van onze wegen . Minder show en blabla op tv en meer initiatief bij het onderhoud ervan , maar uiteraard ook de nodige bekwame ingenieurs hiervoor aanwerven en geen politieke vriendjes aanstellen bij aanstelling nieuwe minister .