Twee doden in Sint-Niklaas: chauffeur mogelijk in slaap gevallen

ANP
Het is niet uitgesloten dat de Nederlandse bestuurder van de personenwagen, die samen met zijn vrouw om het leven kwam op de E17 in Sint-Niklaas, in slaap gevallen is. Dat zegt het Dendermondse parket. Camerabeelden van het ongeval bevestigen de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige: de wagen week geleidelijk aan naar de pechstrook uit.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 05.45 uur ter hoogte van Sint-Niklaas-West in de richting van Kortrijk. De personenwagen reed in op een vrachtwagen op de pechstrook. De bestuurder en de passagier, een Nederlands koppel uit Koudekerk aan den Rijn, overleefden het ongeval niet. Op de achterbank raakten twee kinderen zwaargewond.

Een verkeersdeskundige van de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzocht de omstandigheden van het ongeval en camerabeelden bevestigen zijn vaststellingen. "Op de beelden is te zien hoe de wagen geleidelijk aan naar de pechstrook uitweek, zonder een bruusk manoeuvre", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

"Bij de eerste vaststellingen waren er ook geen rem- of slipsporen aangetroffen worden en er waren geen indicaties van overdreven snelheid. De vrachtwagen was op het moment van de aanrijding stilletjes aan het aanzetten om de E17 op te rijden, maar hij bevond zich nog op de pechstrook. Het is niet uitgesloten dat de bestuurder (van de personenwagen, nvdr.) in slaap is gevallen", zegt Schoonjans.