Ga naar de mobiele website
^ Top

Twee cipiers gewond na incident in Hasseltse gevangenis

Bij de schermutseling in de Hasseltse gevangenis deze namiddag waren twee vrouwelijke cipiers en een moeder, die haar twee zonen in de strafinrichting kwam bezoeken, betrokken. De drie vrouwen werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Een cipier klaagde over pijn aan het achterhoofd en de tweede cipier kreeg een elleboog op haar borstbeen. Ze zullen enkele dagen werkongeschikt zijn. De moeder, die aan de basis lag van de schermutseling, is intussen al uit het ziekenhuis ontslagen.

Nico Schrooten, zonechef van de lokale politie Hazodi: "Een moeder ging haar twee zonen bezoeken. De vrouw had nog een dochter en een zoon bij. De moeder zag een zoon in een eerste bezoekersruimte, terwijl de andere familieleden de andere zoon in de tweede bezoekerszaal zagen. Bij het verlaten van de eerste zaal zag de moeder haar andere zoon in de verte. Ze wilde vervolgens de andere bezoekerszaal binnengaan, maar dat is in strijd met de procedures. Vervolgens zijn de cipiers tussenbeide gekomen. Er werd geduwd en getrokken. Een cipier belandde tegen de muur en de tweede kreeg een elleboogstoot. De moeder was daarbij ook ten val gekomen.'' Uiteindelijk kon de lokale politie de rust doen weerkeren. (belga/ka)Meld een bug