Twee cannabisplantages ontdekt en vijf verdachten opgepakt in Oudenaarde

Thinkstock
In Oudenaarde zijn vanochtend twee grootschalige cannabisplantages ontmanteld tijdens een actie met acht gelijktijdige huiszoekingen. Dat meldt de Oudenaardse afdeling van het Oost-Vlaamse parket. Vijf verdachten worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

De federale politie van Oudenaarde, Gent, Dendermonde en Antwerpen voerde samen met de lokale politie Vlaamse Ardennen en Berlare acht huiszoekingen uit in Aalst, Zele, Oudenaarde, Antwerpen, Merksem en Sint-Agatha-Berchem. In Oudenaarde werden twee cannabisplantages ontdekt. "In de eerste loods waren de 650 planten reeds geoogst. In de tweede loods werden 1.140 cannabisplanten aangetroffen. Het gaat om in totaal ongeveer 1.700 planten met een straatwaarde van 250.000 euro", zegt het parket.

Het gerecht pakte vijf verdachten op en nam zes voertuigen in beslag. Het gaat om een man van 33 jaar oud uit Aalst, een man van 28 jaar oud uit Aalst, een man van 46 jaar oud uit Antwerpen, een man van 29 jaar oud uit Merksem en een vrouw van 25 jaar oud uit Merksem. Ze worden allen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde.