Twee Britten in de cel voor moord op landgenoot in Leke

De raadkamer in Veurne heeft de aanhouding van twee Britten verlengd op verdenking van moord op een 49-jarige landgenoot. Het slachtoffer kwam in augustus om het leven in een vakantieverblijf in Leke bij Diksmuide. De verdachten werden pas in november ingerekend.

Op 27 augustus werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen in zijn bed in Huize Lappersfort. Uiterlijk werden geen verwondingen vastgesteld, waardoor een hartfalen de meest plausibele doodsoorzaak leek. Uit het toxicologisch onderzoek bleek echter dat er wellicht kwaad opzet in het spel was. Bovendien waren de twee metgezellen van het slachtoffer met de noorderzon verdwenen.

In november werden de twintigers in Engeland ingerekend, deze week werden ze aan ons land uitgeleverd. "Mijn cliënt heeft zich niet verzet tegen zijn uitlevering", aldus Steven Henderickx, raadsman van één van de verdachten. "Hij werkt mee met het onderzoek, maar claimt zijn onschuld." Ook de andere verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de moord. In het belang van het onderzoek heeft de raadkamer hun aanhouding met een maand verlengd.