Twee bommen ontploft bij overval op ING-kantoor in Kinrooi

De daders wisten door de plofkraak met de inhoud van twee automaten aan de haal te gaan. Even later scheurden ze weg in de richting van Molenbeersel.
Toon Royackers De daders wisten door de plofkraak met de inhoud van twee automaten aan de haal te gaan. Even later scheurden ze weg in de richting van Molenbeersel.
Vier gemaskerde en gewapende mannen hebben vanochtend twee bommen laten ontploffen in het ING bankkantoor aan het Dorpsplein in Kinrooi. De buit bedraagt beduidend minder dan het bedrag van 400.000 euro waarmee het Limburgse parket eerder vandaag had rekening gehouden.

Buren werden kort voor vier uur opgeschrikt door enkele luide knallen en verwittigden de politie. DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, snelde samen met de politie ter plaatse. Intussen waren de plofkrakers met hun buit al weggescheurd in de richting van Molenbeersel. 

"Rond 4 uur hebben vier personen ingebroken in de toegangsruimte van het bankkantoor", vertelde persmagistraat Anja De Schutter van het Limburgse parket uit. "Ze gebruikten explosieven om de geldautomaten open te breken en konden zo een aanzienlijke hoeveelheid geldbiljetten buit maken. De schade in het kantoor is groot. De aangrenzende huizen raakten niet beschadigd. De verdachten zouden even later met een donkere auto, vermoedelijk een Audi A5, weggevlucht zijn in de richting van Molenbeersel (Kinrooi)."

Onderzoek

Uit verder onderzoek is nu gebleken dat de buit toch lager zal zijn dan aanvankelijk gedacht, laat het parket weten. "Concreet nazicht van effectieve input en verrekening van afhaalverrichtingen, alsook van het verlies door de explosie maken deel uit van het onderzoek", luidt het in een mededeling van het Limburgse parket. 

Politie CARMA stelde een veiligheidszone in en deed de eerste vaststellingen. Ook het gerechtelijk lab kwam ter plaatse. De federale gerechtelijke politie van Limburg zet het onderzoek verder.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • William Van Den Berghe

  Voor dat feit zitje in het slechtste geval als ze je pakken toch maar een jaartje vast en tijdens je penitentiaire verloven tussendoor kan je van die som eens lekker uit de bol gaan.

 • rik lagrou

  @M Van Hees Wie daar in voorarrest komt zal geweten hebben daarom gaan vele advocaten onmiddellijk in beroep(gent)Want schuldig of niet ginds maakt geen verschil Natuurlijk word wie drugs veel zwaarder aangepakt dan andere feiten zelfs morphine -patient moet ginds opletten!!

 • armi gaston

  België, een pretpark voor criminelen. Enfin, onze ministers volgen de situatie op de voet, en in de gevangenissen te weinig plaats.

 • Jef Denijs

  Dat is al het tweede geval op korte tijd.

 • joan lute

  Binnen de 2 uur als ze al mogen gevat worden lopen ze weer vrij want België is het land waar slachtoffers geen rechten hebben.