Twee auto's branden uit achter woning in Roosdaal: "Brand werd aangestoken"

De twee uitgebrande auto's. Het getroffen gezin is van Turkse origine en zegt de afgelopen weken al meermaals geconfronteerd te zijn geweest met vandalisme.
Tom Vierendeels De twee uitgebrande auto's. Het getroffen gezin is van Turkse origine en zegt de afgelopen weken al meermaals geconfronteerd te zijn geweest met vandalisme.
Twee voertuigen achter een woning langs de Ninoofsesteenweg in Roosdaal zijn deze nacht volledig uitgebrand. Het vuur werd rond 2.30 uur opgemerkt door een buurman, die de hulpdiensten en zijn getroffen buren verwittigde. De wagens stonden achter de woonst geparkeerd, aan de doodlopende Hofmeersstraat. 

De brandweerzones Vlaams-Brabant West en Zuid Oost-Vlaanderen snelden ter plaatse, maar konden niet verhinderen dat beide Volkswagens volledig verteerd werden door de vlammen. Niemand raakte gewond en een overslag naar de aanpalende woningen kon wel vermeden worden. 

Volgens de branddeskundige van het parket Halle-Vilvoorde is de brand aan één van de twee voertuigen aangestoken. Het vuur sloeg nadien over naar de andere wagen. Het onderzoek loopt verder.  

Vandalisme

Het getroffen gezin is van Turkse origine en zegt de afgelopen weken al meermaals geconfronteerd te zijn geweest met vandalisme. Zo zeggen ze dat onlangs hun tv-kabel werd doorgeknipt en zou er onlangs nog een schroef tussen de velg en de band van hun wagen gedraaid zijn. 

Ze vermoeden dat hun afkomst mee aan de basis ligt van de pesterijen waarmee ze geconfronteerd worden, met deze brandstichting bij nacht als driest hoogtepunt. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ka Van der Linden

    Dat wist mijne kleine teen al vanaf ik dit bericht las. Ben geen export maar gewone boerenzoon. dank u

  • Lea Van Heybeeck

    Dit is de dag van vandaag een constante bezigheid door het crapuul van de straat. En het gerecht ligt er niet wakker van, totdat het bij hen persoonlijk gebeurt natuurlijk, zij wanen zich veilig.

  • etienne vijverman

    zeer triestig is het aan het worden in samenleving !!!!!! en de daders komen er meer en meer me weg het zal je maar overkomen