Twee agenten politie Limburg gewond en twee voertuigen bij controles beschadigd

PHOTO_NEWS
Bij controleacties zijn vrijdagavond twee politieagenten van de zone MidLim gewond geraakt en twee politievoertuigen beschadigd. Het ergste voorval gebeurde toen de politie op de Saviostraat in de Houthalense wijk Meulenberg rond 23.15 uur een voertuig wilde controleren. De persoon achter het stuur van de wagen reed weg, waarna de politie de achtervolging inzette. Meerdere politiepatrouilles van MidLim gingen ter plaatse.

Op de Brelaarstraat is het vluchtende voertuig opzettelijk ingereden op een dienstvoertuig van de politie. De twee inzittende politie-inspecteurs liepen verwondingen. De kwetsuren waren zo ernstig dat ze tijdelijk werkonbekwaam zijn. Zowel het vluchtend voertuig, als de politiewagen raakten zwaar beschadigd. De verdachte kon na de klap echter opnieuw ontsnappen. Later op de avond werd hij geïdentificeerd en opgepakt. De 36-jarige man uit Houthalen-Helchteren werd zaterdag door de onderzoeksrechter in Hasselt aangehouden en opgesloten.

Anti-inbraakcampagne
Het tweede voorval gebeurde eerder op de avond. Bij een anti-inbraakcampagne wilde een patrouille op de Europalaan in Genk een wagen controleren. De bestuurder van de wagen reed op het politiedienstvoertuig in. Er zat niemand in het dienstvoertuig. De automobilist zat onder invloed achter het stuur. Na verhoor mocht hij beschikken.