Twee agenten geschorst voor seksueel ongepaste handelingen met collega in commissariaat

Het politiecommissariaat in Evergem.
rv Het politiecommissariaat in Evergem.
Twee inspecteurs van de interventiedienst van de politie Assenede-Evergem zijn al enkele weken geschorst voor seksueel ongepaste activiteiten in het commissariaat. Een vrouwelijke collega zou het slachtoffer geworden zijn van ontucht. De betrokkenheid van nog een derde collega wordt onderzocht.

Op 11 oktober ontvingen de burgemeesters en de leden van het politiecollege een anonieme brief. Daarin staat dat er ongewenste seksuele handelingen onder collega's van het korps zouden plaatsgevonden hebben. De namen van de betrokken collega's worden in die brief vernoemd. 

Er loopt momenteel een tuchtonderzoek. De algemene inspectie van de politie onderzoekt net als het parket de feiten. De korpsleiding  is karig met commentaar. "De delicate aard van de feiten en het lopende opsporingsonderzoek veroorzaken een grote emotionele belasting voor de betrokken agenten", luidt het in Het Nieuwsblad. De leiding benadrukt dat ze waakt over het emotioneel welzijn van de vier betrokken agenten, en er maatregelen genomen zijn om de sereniteit van het onderzoek en de operationele werking van het korps te garanderen.

"Er staan in de brief inderdaad bepaalde zaken, die momenteel onderzocht worden", zegt Joeri De Maertelaere (N-VA), burgemeester van Evergem, in de krant. "Maar we springen zeer voorzichtig om met uitspraken over de zaak: we kunnen en mógen niet oordelen over de geruchten, tot de vermeende feiten bewezen zijn", klinkt het.

"De twee agenten zijn voorlopig geschorst om de goeie werking van onze diensten en de sereniteit in het korps niet in het gedrang te brengen. Dit zegt niets over eventuele schuld of onschuld. Door de tijdelijke schorsing kan het onderzoek goed verlopen en ontstaan er geen bijkomende moeilijkheden", aldus Tom De Sutter, advocaat van de politiezone, op de VRT-radio.

belga39 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Yolanda Aleven

  Er werden maatregelen genomen om de sereniteit van het onderzoek te garanderen, aldus de leiding. Waarom lees ik het nu dan al in het nieuws ? Volgens de burgemeester mogen we niet oordelen over de "geruchten". Welnee, daarom zetten we ze gewoon in de krant zodat heel België ze kan lezen. Goed bezig allemaal ... of toch niet. Kom nog eens terug als jullie bewijzen hebben.

 • André Castelot

  Beste Kris: bedankt voor uwe vraag. Ik bedoel helemaal niet dat in alle klassen van het GO ! helemaal bevolkt zijn met minderbegaafde of (rand)debiele leerlingen. Ik zou ndat niet eens durven. Maar wel dat daar VELE onderwijskrachten zelf klungelaars en incapabele debielen zijn. Kan ook moeilijk anders: ze zijn op een minderheid na praktisch ALLEMAAL houders van een rode partijkaart.

 • Kris Martens

  Castelot wat wil't gij nu zeggen dat in alle klassen van GO minderbegaafde leerlingen zitten of wa

 • Marlies Schoefs

  Andre castelot schaam u

 • Jos Vercammen

  André Castelot, men is nog aan het onderzoeken wat er precies gebeurd is. Zolang dit onderzoek niet is afgesloten en niet is gebleken dat er inderdaad een misdrijf is gepleegd, gaat het om onbewezen vermoedens. Het is niet nodig om deze aan de grote klok te hangen, wat er precies in die brief stond. Dit gaat alleen de onderzoekers aan en dit openbaar maken, zal er alleen maar toe leiden dat mensen, onterecht, in een slecht daglicht worden geplaatst.