Twaalfjarige dealer gevat met aanzienlijke dosis drugs in Charleroi

Archiefbeeld.
ANP XTRA Archiefbeeld.
In Marchienne-au-Pont in Charleroi is maandag een twaalfjarige jongen opgepakt die in het bezit was van 40 gram cocaïne en 275 gram heroïne. De tiener die illegaal in het land verblijft werd overgedragen aan het jeugdparket van Charleroi.

Een toezichtsteam merkte de jongeman op in de Vanderveldestraat in Marchienne-au-Pont. Bij het zien van de inspecteurs sloeg de jongen op de vlucht, maar hij kon snel ingerekend worden. 

Bij de fouille ontdekten de ordediensten 69 cocaïne- en 130 heroïnebolletjes naast een aanzienlijke hoeveelheid geld. De tiener werd van zijn vrijheid beroofd en overgedragen aan het jeugdparket van Charleroi. Gezien hij illegaal in het land verblijft werd ook de Dienst Vreemdelingenzaken op de hoogte gebracht.

Tijdens zijn ondervraging verklaarde de jongen tot 300 euro per dag te verdienen. Hij werd blijkbaar vergezeld van een jonge minderjarige die een uur voor hem was ingerekend. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dan Midden

  Ze weten perfect dat je op deze leeftijd niet veroordeeld wordt! Enige oplossing is zijn wettelijke voogd arresteren en veroordelen voor de feiten gepleegd door de minderjarige! Elke normale ouder stelt zich toch vragen bij het feit dat zoonlief op 12jarige leeftijd 300 euro per dag verdient, zijnde 9 000 netto per maand! dit kan een kleine niet verstoppen hé want die gaat plots extreem veel spelletjes kopen etc!

 • Jean West

  Is hij wel minderjarig?

 • Jonathan Wouters

  Arme kinderen... juist ja. Weg ermee!

 • Ludwine Eeckhout

  Schoon dingen dat die opgepakt zijn maar zal wel in opdracht van anderen zijn. Allemaal oppakken en het land uitzetten zowel groot als klein. Er is hier al genoeg uitschot,

 • Tom Leys

  Neen d’er is geen probleem met illegale minderjarigen in ons land.