Twaalf patiënten geëvacueerd na brandje in AZ Sint-Augustinus in Veurne

Siebe De Voogt
In het AZ Augustinus in Veurne is vanavond iets na 21 uur brand uitgebroken in een kamer op de vierde verdieping, op de afdeling voor inwendige aandoeningen.

Twee aanwezige ambulanciers en twee verpleegkundigen konden het vuur voor aankomst van de brandweer onder controle krijgen met een poederblusser. Omdat er zich flink wat rook had verspreid in de gangen werd een twaalftal patiënten van de derde, vierde en vijfde verdieping geëvacueerd naar andere verdiepingen.

Nadat de brandweerkorpsen van Veurne en Oostduinkerke de gangen hadden geventileerd, konden zij na anderhalf uur opnieuw naar hun kamer.

"De twee patiënten uit de kamer waar de brand uitbrak, raakten licht bevangen door de rook, net als de twee ambulanciers en verpleegkundigen", zegt Peter Roose, burgemeester van Veurne. De slachtoffers kregen de nodige zuurstof toegediend en mochten snel weer naar huis of naar hun kamer.

De schade bleef erg beperkt. Een deel van de vierde verdieping moet vanavond en morgen wel gereinigd worden. De oorzaak van de brand wordt intussen volop onderzocht. Mogelijk stak één van de patiënten in de kamer een sigaret op, wat het vuur in dat geval zou veroorzaakt hebben.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.