Twaalf Oostendse leerkrachten positief op tbc

Bij een grootschalige controle in het Ensorinstituut in Oostende hebben vandaag twaalf leerkrachten positief getest na de tuberculine-proef. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid wijst er op dat die uitslag er ook op kan wijzen dat ze vroeger besmet zijn geweest.

Begin maart werd vastgesteld dat een lesgeefster van de middelbare school tbc had. Daarop werden maandag 143 leerlingen en het volledige lerarenkorps (140 personen) getest.

"Doorgestuurd"
"In totaal hebben twaalf leerkrachten positief getest. Dit betekent niet dat de personen ook ziek zijn. Het kan zijn dat ze positief testen omwille van een besmetting lang geleden. Deze 12 mensen worden nu doorgestuurd voor een foto om na te gaan of ze besmet zijn."

"De betrokken leerlingen en lesgevers zullen over twee maanden opnieuw getest worden. Zo kunnen we bepalen of de positieve reactie op de tuberculinetest verband houdt met de recente besmetting van de ene leerkracht", aldus Ria Vandenreyt, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. (belga/svm)