Twaalf jaar cel geëist voor seksueel misbruik van dochter

Beeld ter illustratie (Het meisje op de foto is niet het slachtoffer)
Shutterstock Beeld ter illustratie (Het meisje op de foto is niet het slachtoffer)
Een 34-jarige man uit Antwerpen is vandaag voor de strafrechter in Antwerpen verschenen, omdat hij zijn dochtertje op verregaande wijze seksueel misbruikt heeft. Het openbaar ministerie vorderde naast een celstraf van twaalf jaar ook een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van tien jaar.

Het misbruik was begonnen toen het slachtoffer vijf jaar was. Haar vader liet haar naar porno kijken en toonde hoe ze een vibrator moest gebruiken. De man maakte foto's en filmpjes van zijn dochter in verschillende seksuele poses. Ze mocht tegen niemand iets zeggen, want dan zou papa in de gevangenis belanden. 

In december nam het meisje, toen acht jaar, toch een leerkracht in vertrouwen. De moeder diende daarop klacht in en ging weg bij de beklaagde. Uit het medisch onderzoek bleek dat het maagdenvlies van het slachtoffer niet meer intact was en dat er vermoedens waren van anale en vaginale penetratie.

Op het in beslag genomen computermateriaal van de beklaagde werd een zestigtal expliciete filmpjes van zijn dochter aangetroffen. De man had ook vrouwen uit zijn omgeving stiekem gefotografeerd. Zo werden foto's aangetroffen van de 15-jarige babysit in bikini en had hij ook een foto genomen onder het bureau van een collega en van de lingerie van de buurvrouw.

De beklaagde verklaarde dat hij een seksverslaving had en dat hij de foto's bewaarde om mee te masturberen. Het misbruik van zijn dochtertje bekende hij met mondjesmaat. "Het begon toen zij hem betrapt had bij het masturberen. Hij maakte de cruciale fout door de nieuwsgierigheid van een kind te interpreteren als seksuele interesse. Maar mijn cliënt blijft erbij dat hij haar nooit gepenetreerd heeft. Hij is meer gebaat met een behandeling, dan met zware effectieve celstraf", pleitte de verdediging. 

Die zware effectieve celstraf is volgens de procureur net nodig, omdat de beklaagde geen schuldinzicht heeft en er een zeer hoge kans op recidive is. "Ik besef maar al te goed dat ik het leven van mijn kind verwoest heb. Geen haar op mijn hoofd denkt eraan om zoiets ooit nog te doen", zei de beklaagde. Vonnis op 14 juni.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.