Twaalf huizen geëvacueerd na gaslek in Kortrijk

In een woning langs de Monseigneur De Haernelaan in Kortrijk was er deze namiddag tijdens renovatiewerken een gasexplosie. Niemand raakte gewond, maar de brandweer liet toch twaalf woningen ontruimen.

In de woning zijn momenteel renovatiewerken bezig en er werd bij het verwijderen van een oude brandstoftank een gasleiding doorgeslepen. Toen de brandweer ter plaatste kwam, was er in een lokaal in de kelder een brand. De vlammen doofden spontaan, maar het gas bleef wel vrijkomen. De gasleiding kon niet onmiddellijk worden afgesloten en daarom werden uit voorzorg twaalf huizen ontruimd. Er was ook een kleine explosie in de woning, maar toen was er al niemand meer binnen.

Momenteel zijn arbeiders van de gasmaatschappij een put aan het maken voor het pand om op die manier de gasleiding te kunnen afsluiten. "Gelukkig staat de woning volledig leeg, zodat er zich niet echt een gasdruk kan opbouwen", aldus de brandweer. Normaal zullen de geëvacueerde buurtbewoners straks hun woning terug binnen kunnen.

JVK