Tv-maakster Elke Neuville schrijft brief aan kiezers Vlaams Belang in druk gedeelde facebookpost, Vlaams Belang reageert: “Lees gewoon zelf ons programma”

photo_news - rv
Een Facebookpost van televisiemaakster Elke Neuville waarin ze zich richtte aan de ‘18 procent’, de kiezers van het Vlaams Belang, werd druk gedeeld. In het bericht somde ze de ‘partijstandpunten’ van de extreemrechtse partij op. Ondertussen lijkt het erop dat ze het bericht heeft verwijderd. Vlaams Belang bestempelt het bericht van Neuville als grotendeels fake news.

“Natuurlijk zijn jullie niet allemaal racisten”, stak Neuville, die onder meer het Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’ maakt, van wal. “En natuurlijk staat er meer in het partijprogramma van Vlaams Belang dan botweg ‘alle vreemdelingen buiten’”, waarna ze onder de aandacht bracht dat het VB onder meer pleit voor de herinvoering van de doodstraf, een pleidooi houdt tegen abortus en euthanasie en voorstander is van de mogelijkheid tot chemische castratie.

“Maar een stemhokje is doorgaans te krap voor enige nuance. Door dat bolletje te kleuren, hebt u natuurlijk wel dat volledige programma stilzwijgend onderschreven. En dat maakt het moeilijk om uw proteststem te lezen, of om er zelfs iets mee aan te vangen in de toekomst. Mag ik u daarom toch een heel klein beetje kortzichtig noemen, ook al is dat dan weer onbeleefd of pretentieus of kortzichtig van mezelf.

Neuville ondertekende haar open brief met ‘Vriendelijke groeten, De 82 procent’. Haar bericht was op dat moment al meer dan 7.000 keer gedeeld. 

Sam Van Rooy, perswoordvoerder van Vlaams Belang Antwerpen en Antwerps gemeenteraadslid, wenst nog wel te reageren op de open brief die Neuville gisteren publiceerde. Dat doet hij in enkele tweets op Twitter. Hij stelt in een reactie aan onze redactie bovendien dat wat Neuville schrijft grotendeels fake news is. “Lees gewoon zelf ons Vlaams Belang-programma”, klinkt het.

Ook Wim Van Osselaer, fractiesecretaris van Vlaams Belang in het Vlaams Parlement reageerde op Twitter:
327 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van de Velde

  Het feit dat mediapersonen op de kosten van de belastingbetaler van hun job kunnen gebruik maken om hun politieke meningen uit te bazuinen, is een discriminatie van de meerderheid der Belgen die dit niet kunnen en des te meer van al degenen wiens mening door de censuur van de media wordt weggedrukt.

 • guido Bervoets

  De waarheid komt hard aan dat is duidelijk. Vele VB-stemmers verkeren nog in de staat van ontkenning.

 • Hilde Deryckere

  Schaam je diep!!! Hoe arrogant en pretentieus kan je zijn, dat je denkt te mogen spreken in naam van 82% van de Belgen......Je kan op zijn minst een beetje respect tonen voor de kiezers die er een andere mening dan de uwe op nahouden! Een moraalridder met het opgeheven vingertje, die zegt wat we wel of niet mogen doen in het stemhokje....dit kan echt niet! Schandalig en inderdaad, heel kortzichtig van u!!! Ik hoop dat uw werkgever zijn verantwoordelijkheid zal nemen!

 • Moehmena Rahous

  Mevrouw de tv-maakster Elke Neuville, wat een arrogantie om in mijn naam "De 82 procent", een facebook post te schrijven die VB aanvalt !! Ik heb NVA gestemd omdat VB een stem voor niets is. Zonder het cordon had ik ook VB gestemd. En uiteraard ga ik niet akkoord met een pak van hun programmapunten, net zoals met bij NVA het geval is. Maar enkel NVA en VB begrijpen het streven van Vlaanderen : zelfstandig zijn in de EU. Andere partijen hebben dat programmapunt niet (meer) !!

 • PETER PERMENTIER

  Ieder heeft zo zijn mening, en iedere mens is verschillend en dus ook andere gedragingen, we moeten ons aan de multi culturele import aanpassen, maar vergeten ons eigen behoeftige mensen, daklozen, Belgen met een laag inkomen en hoge huur betalingen, de laagste pensioen spijtig zijn deze allen niet gesteund door de syndicaten want van deze hebben ze geen bijdrage, dat een bepaalde partij en ex syndicaal zich kan onttrekken van.het vergoeden van de Arco.betalingen is even laag als de PS fratsen