Turnhout: spelende kleuter doodgereden door buurjongen onder invloed van drugs

Jef Van Nooten
In Turnhout is een peuter deze middag om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval. Volgens buurtbewoners was het kindje al zittend aan het spelen op straat, toen het overreden werd door een zoon van de buren. De 20-jarige jongeman verliet achterwaarts de oprit, en reed het kindje aan toen hij voorwaarts manoeuvreerde. Het meisje van 1,5 jaar is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen.


Het ongeval gebeurde iets voor 14 uur, in de Taeymanslaan, in een woonwijk in Turnhout. Het meisje zat op straat te spelen, toen de de 20-jarige zoon van de buren de oprit verliet. Volgens de verkeersdeskundige die ter plaatse kwam, verliet de bestuurder zijn oprit en heeft hij het kind aangereden toen hij opnieuw voorwaarts manoeuvreerde. Dat is bevestigd door het parket. De achterruit van de wagen was afgeplakt, waardoor de bestuurder mogelijk slecht zicht had bij het manoeuvreren.

De 20-jarige bestuurder legde een negatieve alcoholtest af, maar legde wel een positieve speekseltest af, wat wijst op het gebruik van verdovende middelen. Een bloedproef moet daarover meer duidelijkheid brengen. Het rijbewijs van de man is meteen voor vijftien dagen ingetrokken, hij is niet opgepakt.
82 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Praet Brenda

  Het is verschrikkelijk om zoiets mee te maken... Maar een kind van 1,5jaar laat je niet alleen op de oprit spelen! Waar was het toezicht? En ge gaat mij nu ni vertellen dat het door da jointje komt dat hij niet meer wist wat hem deed hè. Ze zouden beter de jointjes toelaten en den alcohol uit de rekken halen, daar gebeuren de ongelukken door. RIP kleine Laura Sterkte aan de familie en Jonathan

 • Karl Lambrechts

  200Km? In die straat? Hoe is dat vastgesteld? Door buren die in hun eigen straat stilletjes rijden en op de provinciewegen ook 200km rijden? It take's one to know one! Dus kijk es naar jezelf! Ik vind het heel erg voor de familie. Dit is schrijnend.

 • Tom Desmedt

  Line, en wat staat er in de verkeersregels over op straat spelen? Denk je dat die jongen dit wilde? Als je op de spoorweg overreden wordt moet je ook niet afkomen met "maar meneer ik ben een zwakke weggebruiker" en "alle bestuurder moet kunnen stoppen" De straat is geen speelplein.

 • Martine Simons

  Zwaar voor alle betrokken partijen. Vreselijk... En dan je buren nog in de ogen moeten kijken.... het leven van ouders van dader en slachtoffertje is een hel en waarschijnlijk ook dat van de chauffeur. Veel sterkte aan iedereen en rust voor het engeltje

 • Ronny Wauters

  Jongen levenslang rijbewijs afnemen en heel zwaar straffen ook financieel!