Turkse man die vrouw vermoordde bevestigt dat het eremoord was

Nuh Karakus (26) uit Willebroek heeft tijdens zijn verhoor bij de politie zelf aangegeven dat hij zijn vrouw Sevda Kuscu (22) op gruwelijke wijze verminkt had om zijn eer te redden. Toen de speurders hem vroegen of het om een eremoord ging, had hij bevestigend geantwoord. Tijdens zijn verhoor voor het Antwerpse assisenhof afgelopen vrijdag had hij dat echter ten stelligste ontkend.

De beschuldigde had zijn echtgenote op 6 mei 2009 de keel over gesneden. Vervolgens had hij haar lichaam open gesneden en de darmen verwijderd. "Toen we hem vroegen naar de reden waarom hij haar zo had toegetakeld, zei hij dat hij zo zijn eer wilde redden. Sevda had door haar ontrouw zijn eer op het spel gezet. Ook haar familie had te veel met zijn eer gespeeld", getuigden de speurders.

Nuh kon het helemaal niet vinden met zijn schoonmoeder en hij was het beu dat ze tussen hem en Sevda bleef staan. Hij overhandigde de speurders een dvd met maar liefst vijftien uur aan geluidsopnames van gesprekken tussen hem, Sevda en haar moeder om aan te tonen hoe ze hem behandelde. "De vrouw was zowel positief als negatief over hem. Zo zei ze enerzijds dat hij als een zoon voor haar was, maar anderzijds ook dat ze ervoor kon zorgen dat hij terug naar Turkije moest."

Verbood contact met moeder
Nuh had Sevda verboden om haar moeder nog te zien. Ook telefonisch was het slachtoffer moeilijk bereikbaar. "De moeder verklaarde dat ze haar dochter minstens zes gsm's gegeven had, maar dat de beschuldigde die altijd wegnam", aldus de speurders.

Naast de problemen met zijn schoonfamilie was Nuh er ook van overtuigd dat Sevda andere mannen zag. Hij was stikjaloers en beperkte haar vrijheid. "Hij heeft ons meermaals gevraagd of we bewijzen hadden gevonden dat ze hem bedroog, maar dat is niet het geval", verklaarden de speurders.

Zelfmoordpoging
Nuh had tijdens zijn verhoren vaak zijn spijt uitgedrukt voor wat hij Sevda had aangedaan. Hij had in Turkije een zelfmoordpoging ondernomen en ook in de gevangenis had hij een jaar na haar dood zijn polsen proberen oversnijden. "Hij heeft ook contact met ons opgenomen met de vraag of hij zijn gsm terug kreeg. Er stond een filmpje op van Sevda dat hij wilde zien omdat hij haar zo hard miste."