TUI: "Reizen naar rode zones waren al gecanceld”

REUTERS
Touroperator TUI heeft reizen naar plaatsen die door Buitenlandse Zaken code rood kregen, enkele weken geleden al geannuleerd. Dat zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere. Het gaat om Zweden en de Portugese hoofdstad Lissabon.

"Zweden liep al een tijdje in de kijker en wij hadden nauwelijks aanvragen van reizigers", verklaart Demeyere. Hij voegt er ook aan toe dat Zweden zeker niet het belangrijkste land is voor de touroperator. TUI had de reizen zelf al geannuleerd, nog voor Buitenlandse Zaken Zweden code rood had gegeven. Hetzelfde geldt voor Lissabon.

Verder zijn geen reizen naar andere Europese bestemmingen gecanceld. "Een derde van ons aanbod is nog niet in verkoop omdat het gaat om landen die niet tot de Schengenzone behoren, zoals Turkije en Tunesië", stelt de woordvoerder nog. "Het is nog wachten op groen licht van de regering, maar de reizen naar die landen hebben we nog zeker tot 4 augustus geschrapt.”

Lees ook:

Bent u een dikke egoïst als u nog op reis vertrekt? “Wacht toch maar een jaartje” (+)

Het verlof van de virologen: “Een vakantieoord met mondmaskers spreekt me niet aan” (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marcha Tittel

    Maar Lissabon is code oranje geen rood?

  • Nancy De Cloedt

    Duitse Tui en Nederlandse Tui vliegt wel naar Turkije (Dalaman)Waarom is dat hier weer uitgesteld ?