Trump landt in Brussel: 3 weetjes over zijn bezoek aan België

BELGA
De Amerikaanse president Donald Trump is aangekomen in Brussel. Trump is in het land voor de NAVO-top woensdag en donderdag in het nieuwe hoofdkwartier van de verdragsorganisatie. Naar verwachting zal hij zijn pleidooi herhalen dat de andere lidstaten meer moeten uitgeven aan defensie. Trumps komst brengt natuurlijk heel wat met zich mee. Dit zijn drie weetjes over het bezoek van Donald Trump aan ons land.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1. Trump landt om 21.05 uur

Om precies 21.05 uur landen Donald en Melania Trump op Brussels Airport met de Air Force One. Van daaruit vertrekken ze met ‘The Beast’, Trumps gepantserde wagen, naar de Amerikaanse ambassade in Brussel. Daar zullen ze overnachten.

The Beast werd mét Trump achterin (als je goed kijkt) al gespot op een geheime locatie in ons land.
rv The Beast werd mét Trump achterin (als je goed kijkt) al gespot op een geheime locatie in ons land.

2. 2.400 agenten en 1.000 militairen ingezet

Er zijn in totaal 3.400 agenten en militairen ingezet om alles de volgende twee dagen in goede banen te leiden. Het verkeer tegenhouden zal vanavond wel vlot verlopen. Door de WK-match van de Rode Duivels tegen Frankrijk zal er namelijk maar weinig verkeer op de weg zijn.

3. 29 staatshoofden en regeringsleiders op NAVO-top

President Trump woont de NAVO-top bij met 28 andere staatshoofden en regeringsleiders. Morgen en overmorgen worden zij ontvangen door secretaris-generaal Stoltenberg in het NAVO-gebouw in Evere. Hun partners bezoeken ondertussen Waterloo (woensdag) en Tervuren (donderdag).

Vanuit de Air Force One die hem naar België bracht, stelde Trump de zaken nog eens op scherp in enkele tweets. "De Europese Unie maakt het onmogelijk voor onze landbouwers om in Europa te werken (de VS hebben een handelstekort van 151 miljard dollar), en dan willen ze dat we hen met plezier verdedigen via de NAVO, en er braafjes voor betalen. Dat werkt gewoon niet!", klonk het onder meer. 
39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucian Voinea

  tervuren 3080 ? wat is daar zo belangrijk ?

 • Vincent Van Dijck

  Welkom Trump. Onze politici kunnen van u nog iets leren. ( zeker poenpakker Verhofstad ).

 • Sabrina Maeondt

  Neen, die van ons zijn niets waard, maar kijk eens wat Trump zal veroorzaakt hebben binnen een paar jaren én voor lange tijd. Alsof hij geprogrammeerd is om de VS en de rest volledig kapot te maken. Vier jaar verbaal, en dan nog zogezegd, achter zijn volk staan en ka ching voor hém. Denk toch eens na. Ga eens naar Amerika, het land waar inderdaad alles mogelijk is, zelfs kinderen opsluiten. Duizenden!! Wat anders dan een voetbalploeg!!

 • Louis Remels

  Het moment om de psychopaat op te nemen in een instelling van de Broeders van Liefde. Genezen kan je hem niet, maar beschermen tegen zichzelf hopelijk wel

 • paul van de velde

  Dat Europa zich zelf maar verdedig zou ik denken.