Trump houdt volgende week nieuwe grote campagnemeeting

Trump op zijn vorige grote campagnemeeting in Tulsa, Oklahoma.
AFP Trump op zijn vorige grote campagnemeeting in Tulsa, Oklahoma.
Amerikaans president Donald Trump gaat volgende week een nieuwe, grote campagnebijeenkomst houden in New Hampshire, zo kondigt zijn campagneteam aan. Die zal wel plaatsvinden in open lucht. De vorige meeting in Tulsa kreeg nog veel kritiek omdat er geen rekening werd gehouden met de coronapandemie.

De nieuwe bijeenkomst in het kader van 'Make America Great Again' zal op 11 juli plaatsvinden bij de luchthaven van Portsmouth in New Hampshire. Alle deelnemers zullen moeten verklaren dat ze "vrijwillig het risico nemen" op een besmetting met het nieuwe coronavirus. Er zullen wel mondmaskers ter beschikking worden gesteld en iedereen zal aangespoord worden om die te dragen, klonk het nog. 

In New Hampshire in het noordoosten van de VS ligt het aantal coronabesmettingen relatief laag. Op zo'n 1,35 miljoen inwoners werden een 6.000 tal gevallen opgetekend.

Trump mikt bij de verkiezingen in november op een nieuw mandaat als president. Maar bij de eerste campagnebijeenkomst in Tulsa in Oklahoma, in een overdekt stadion, daagde minder volk op dan verwacht. Ook in de peilingen hinkt Trump achterop bij zijn rivaal, de Democraat Joe Biden. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hans Molenbeek

    Goed nieuws, er kunnen niet genoeg Trump samenhangers samenkomen op dit moment. Liefst van al dicht opeen gepakt en bekers drank uitwisselend!

  • Heinrich Wolf

    In New Hampshire, waar het virus blijkbaar tot nu toe nog meer of min beperkt aanwezig is gaat deze "full flagged idiot" iets aan veranderen want alles is onder controle!