Trucker verantwoordelijk voor dodelijk ongeval met tienermeisje

Een vrachtwagenchauffeur uit Kluisbergen (Oost-Vlaanderen) werd vandaag door de Kortrijkse politierechter veroordeeld voor het dodelijk verkeersongeval dat hij bijna twee jaar geleden veroorzaakte in Avelgem. De veertiger kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een effectieve geldboete van 1.500 euro. Hij kreeg ook een rijverbod van vier maanden, waarvan twee maanden met uitstel.

Justine V. (12) fietste met twee vriendinnetjes naar school in Avelgem, toen op 31 mei 2012 het noodlot toesloeg op het kruispunt van de Oudenaardsesteenweg met de Ruggestraat. Beklaagde Claudy V. merkte de tienermeisjes niet op.

Voor Justine V. kon geen hulp meer baten. De politierechter oordeelde dat de chauffeur in de fout ging. Hij verleende geen voorrang aan de meisjes. De man kreeg drie maanden cel met uitstel en een geldboete van 1.500 euro. Van de politierechter kreeg hij ook een rijverbod van vier maanden waarvan twee effectief.

Claudy V. moet ook geneeskundig en psychologisch onderzocht worden. Na het verstrijken van zijn rijverbod zal hij theoretische en praktische examens moeten afleggen om zijn rijbewijs terug te krijgen. Het zag er lange tijd naar uit dat het Vlaams Gewest als medeverantwoordelijke zou gedagvaard worden, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Alle burgerlijke partijen kregen een provisionele schadevergoeding van één euro toegewezen.