Trucker rijdt in op file en overlijdt: E34 richting Antwerpen uren versperd in Kemzeke

Een agent (rechts) doet vaststellingen in de aangereden Duitse vrachtwagen. Door de klap draaide de truck en kwam zo tegenover de aanrijdende Nederlandse vrachtwagen te staan.
Kristof Pieters Een agent (rechts) doet vaststellingen in de aangereden Duitse vrachtwagen. Door de klap draaide de truck en kwam zo tegenover de aanrijdende Nederlandse vrachtwagen te staan.
Op de E34 in Kemzeke is een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een botsing tussen twee vrachtwagens in een file. De E34 was uren richting Antwerpen volledig versperd, het verkeer moest de snelweg verlaten. Automobilisten stonden urenlang in de file. Het duurde tot kort na 15 uur alvorens de E34 weer vrijgemaakt was. 

De bestuurder van een Nederlandse vrachtwagen overleed toen hij rond 9 uur inreed op een Duitse vrachtwagen die in een file stond.  De klap was enorm. De stuurcabine van de Nederlandse truck werd tot een hoop schroot verwrongen. De chauffeur had  geen schijn van kans.  De eerdere opstopping was ontstaan door een ongeval rond 7.15 uur in Vrasene waarbij vier voertuigen betrokken waren, met enkel blikschade. Daarbij was één rijstrook versperd en stond er een file die opliep tot 10 kilometer. In die file gebeurde het ongeval in Kemzeke. 

Het ongeval zorgde voor urenlange hinder op de E34.  Het wegdek lag bezaaid met snoeiafval en ijzer. Het parket Oost-Vlaanderen kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Water uitgedeeld

Automobilisten  die uren in de file stonden, kregen water uitgedeeld. Het verkeer moest via een parallelweg langs oprit 11 (Kemzeke) de E34 weer oprijden. Het Vlaams Verkeerscentrum  vroeg om de omgeving te vermijden daar ook de omleiding was dichtgeslibd. 

De politie riep iets voor tweeën de uitgestapte automobilisten op om terug te keren naar hun voertuigen en hun weg verder te zetten.

Kristof Pieters
rv17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Dejaeghere

  Veel mense beseffen niet was voor gevaarlijke dingen ze doen op de weg geeft niets te maken met cruiscontrol en zelfremende auto’s bestaan. De mens moet veranderen. Zeker in België .hier is het ik ik ik. Rijden tot de laatste meter dan er tussen schieten deze er achter mogen dan alles toe smijten. Op tweede vak blijven rijden. Er is in België niet veel defensief gereden.

 • Evelien Dobbelaere

  Bij het 1e ongeval alleen blikschade? Foto's nemen met gsm en baan zo snel mogelijk vrijmaken! En als je als laatste in de file staat, 4 knipperlichten opzetten! Veel sterkte aan de familie en vrienden...

 • Hans Plas

  Na alle show rond de zelfrijdende auto, tijd om een zelfremmende auto te ontwikkelen. Daar hebben we baat bij!

 • LAURENT LACAEYSE

  Cruisecontrol verbieden voor alle voertuigen !

 • mieke jansens

  afstand houden concentratie en defensief rijden meer is er niet nodig om ongevallen te vermijden