Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden zoontje (5) van Witse-acteur

Marc De Roeck
De politierechter in Antwerpen heeft vrachtwagenchauffeur Johan G. (42) uit Gembloux vandaag veroordeeld voor het ongeval waarbij het vijfjarige zoontje van acteurskoppel Marc Stroobants en Mieke Laureys om het leven kwam. De trucker kreeg drie maanden cel met uitstel, 2.400 euro boete en drie maanden rijverbod.

De vijfjarige Ziggy fietste op 8 september 2014 samen met zijn vader van school naar huis. Op de Turnhoutsebaan in Deurne stonden ze samen met Johan G. voor het rode licht. Toen het groen werd, reden Ziggy en zijn vader rechtdoor. De beklaagde wilde met zijn vrachtwagen rechtsaf de Hooftvunderlei indraaien, maar reed Ziggy daarbij aan. Het jongetje overleefde de klap niet.

Johan G. had de twee fietsers naar eigen zeggen niet gezien. Uit het onderzoek bleek dat zijn achteruitkijkspiegel en zijspiegel niet goed waren afgesteld, waardoor zijn gezichtsveld kleiner was. De politierechter vond het wel eigenaardig dat iemand die al 17 jaar als vrachtwagenchauffeur werkt en al drie maanden de vaste bestuurder van de trekker in kwestie was, niet gemerkt had dat de spiegels niet correct waren afgesteld.

Johan G. had vorige maand tijdens de behandeling van de zaak zijn excuses aangeboden aan de familie van het slachtoffer. Hij doet sinds het ongeval geen langeafstandsritten meer en rijdt enkel nog met kleine vrachtwagens.

Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck