Trucker houdt twee schoolbussen tegen in Halle: "En dat doe ik vanaf nu elke dag, ik eis excuses"

Vierendeels
Agenten van de politiezone Zennevallei hebben vandaag na schooltijd een man opgepakt die verhinderde dat twee schoolbussen het domein van de school Don Bosco in Halle verlieten.

Frederick C., vader van twee dochters die les volgen op de school, had het woensdagmiddag aan de stok gekregen met een chauffeur van Reizen De Vriendt uit Lebbeke, dat instaat voor het schoolvervoer. "Ik stond met mijn hond op het voetpad voor de school en de chauffeur week ver uit, zogezegd om zijn bocht degelijk te kunnen nemen", vertelt C.. 

"Toen ik hem daarop aansprak zei hij dat hij buschauffeur is en wel weet hoe hij moet rijden. Ik ben zelf trucker en weet dat hij die bocht echt niet zo breed moet nemen. Op dat moment gaf hij een snok aan zijn stuur en reed hij tegen mij en mijn hond. Daardoor brak ik mijn hand. Ik verloor mijn zelfbeheersing en ging aan het raam verhaal halen. De ruit barstte uit het niks." De chauffeur, een vijftiger uit Opwijk, trok onmiddellijk naar het gangpad tussen de stoelen. "Daarom opende ik via de noodknop de passagiersdeur", gaat Frederick verder. "Ik wilde verhaal halen, maar de man begon zijn baas te bellen. Daarom heb ik hem aan zijn broek naar buiten gesleurd. Toen kwamen andere mensen tussenbeide."

Mozkito

De vijftigjarige buschauffeur uit Opwijk raakte zo tot en met zondag werkonbekwaam en heeft verwondingen aan de heup en schouders. De politie kwam woensdag al tussenbeide, bedaarde de gemoederen en nam de nodige verklaringen op. Maar voor Frederick volstond dat niet. "Ik eis excuses van de chauffeur en zijn werkgever", klinkt het. "Daarom heb ik hen ook verwittigd dat ik elke dag aan de schoolpoort zal staan en de bussen uit protest vijf minuten zal tegenhouden. Zo zullen ze aan de ouders moeten uitleggen waarom hun kinderen later thuis zijn."

Geen loze woorden, want dat deed hij vandaag na schooltijd. De politie was zowel in burger als in uniform aanwezig. Frederick liet zijn dochters en een bevriend koppel 'de wacht' overnemen en ging in discussie met de eerste chauffeur. De politie vond het na een tijdje genoeg geweest en greep hardhandig in. C. bleef discussiëren en werd uiteindelijk geboeid meegenomen naar het commissariaat. In totaal kwamen er een tiental agenten aan te pas. 
81 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Snarevlis

  Verhaal halen is niet hetzelfde als een ruit "uit het niets" doen barsten en iemand met zijn broek uit zijn wagen sleuren.. Daarbij, een vrachtwagen besturen is helemaal niet hetzelfde dan een bus die geen draaiende delen heeft. We moeten allemaal eens leren onze opmerkingen voor ons eigen te houden als er iemand iets doet waarvan jij nu denkt dat het beter kan..

 • Serge Surmont

  Mario, het is niet De Lijn maar reizen De Vriendt die instaat voor het bustransport van de leerlingen.

 • William Van Den Berghe

  Die heeft zeker niets anders te doen met zijn tijd ?

 • Mario Geeraert

  De Lijn meestal in slachtoffer-rol. Verdraagzaamheid is een waarde doch dient van 2 kanten te komen. Wijzelf zullen niet thuis gaan kniezen, staken of dergelijke na een boete omdat je SMS'je te laat binnenkwam van je ene busrit. Ik vergeef het jullie omdat de hersenen ergens gekrompen zijn van jullie bestuur, waardoor zij ook denken oh zo belangrijk te zijn. Waar zijt ge mee bezig, ga voor een spiegel staan en durf jezelf in vraag te stellen.;.

 • Caroline Bex

  Wat een verspilling van ons belastinggeld omdat een trucker het kleine kind wou spelen.