Trucker herinnert zich niets van dodelijk ongeval in Kortenberg, rijbewijs tijdelijk ingetrokken

Photo News.
Photo News.
De chauffeur van de vrachtwagen, die vrijdagochtend op de Leuvensesteenweg in Kortenberg een zwaar ongeval veroorzaakte waarbij een meisje van twee om het leven kwam, heeft volgens de Leuvense parketwoordvoerder Sarah Callewaert tijdens het politieverhoor verklaard dat hij zich niets meer herinnert van het gebeuren zelf. "In de huidige stand van het onderzoek is het meest aannemelijk dat hij onwel geworden is", aldus Callewaert.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bij het ongeval, dat zich voordeed omstreeks 10.15 uur, verloor de chauffeur de controle over zijn vrachtwagen die een graafmachine vervoerde. Het voertuig begon te zwalpen en raakte aan beide zijden van de weg voetgangers en voertuigen om zich tot slot in de voorgevel van een ING-bankkantoor te boren. Een tweejarig meisje dat met haar vader op het voetpad liep, stierf ter plaatse. De vader werd in kritieke toestand afgevoerd maar is inmiddels buiten levensgevaar. In totaal raakten zeven personen gewond waarvan er momenteel nog drie in het ziekenhuis verblijven.

Rijbewijs ingetrokken

"De chauffeur zegt dat hij zich details herinnert tot vlak voor het ongeval, maar niets meer weet van wat er dan gebeurde. Het bewustzijn is pas nadien teruggekeerd. De wetsdokter gaat na of deze bewering plausibel is en zal hierbij onder meer de medische voorgeschiedenis van de man onderzoeken. De resultaten van de bloedtest zijn nog niet binnen. Alles wijst er echter op dat de man niet onder invloed reed. Ook zijn rijvaardigheid wordt vanzelfsprekend opnieuw onderzocht. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken en dit zal systematisch verlengd worden tot er hierover uitsluitsel is", aldus Callewaert.

Het Leuvens parket sluit momenteel echter ook andere pistes nog steeds niet uit. "De resultaten van het onderzoek van de verkeersdeskundige zijn immers nog niet binnen. Hij onderzoekt onder meer de snelheid van de wagen, bekijkt aan de hand van de tachograaf of de rij- en rusttijden gerespecteerd werden enz... Op dit ogenblik beschikken we echter niet over aanwijzingen dat er op dat vlak iets mis was. Om die reden is momenteel de meest aannemelijke verklaring voor het ongeval dat de chauffeur onwel geworden is", aldus de parketwoordvoerder. 
86 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marie-claire de bosscher

  niet wel geworden ? kan, maar dan mag hij nooit meer rijden hé ! vind het simpel om zich niks te herinneren, is makkelijkste weg.

 • Kristel Janssens

  Hoe en wat er ook gebeurt is , ik veroordeel de chauffeur niet tot de waarheid op tafel ligt. Het enige waar ik aan denk zijn de ouders en familie van de kleine meisje dat nog een hele leve voor zich had uit het leven van haar ouders weggenomen is. Beste mama papa en familieleden ik wens Julie heel veel sterkte en liefde en warmte toe.Denk eraan dat ze nu bij de engeltje is.

 • mike vanginderen

  Remsporen met ABS?

 • Jan Van Overveldt

  Er wordt hier nogal wat onzin verkocht. Eéntje verkondigd "zelf" dat hij een epileptische aanval achter het stuur had. Een ander dat het mogelijk een zware diabeticus was. Dat zijn 2 ziektes waarbij je nooit nog mag rijden. En dat van die pacemaker, dat éénieder boven een bepaalde leeftijd MOET laten inplanten, juist ja....

 • Gerrit Goossens

  Akkoord dat je een zware vrachtwagen niet in een oogwenk kan stoppen. Maar... ik ken die plaats heel goed, rij er soms voorbij, aan 50km/u, de maximumsnelheid. Ik haal me het traject van de vrachtwagen goed voor de geest, en ik kan me niet inbeelden hoe die dat kan aanrichten als hij echt niet sneller dan 50 ging. Misschien is het toch mogelijk, maar eerst zoveel auto's rammen, die de snelheid verlagen en dan nog met zo een geweld dat bankkantoor in vliegen, ik snap het niet.