Trucker dodelijk ongeval had levenslang rijverbod

Federale Politie
De vrachtwagenchauffeur die vorige week woensdag betrokken was bij het dodelijk ongeval in Halle, had een levenslang rijverbod. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De man, de 51-jarige Daniël Dequinze uit Andenne, is sinds het ongeval spoorloos. Het parket heeft een opsporingsbericht laten verspreiden. Bij het ongeval kwam een 71-jarige voetgangster om het leven.

Het ongeval gebeurde vorige week woensdagnamiddag rond 16.45 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan. Een 71-jarige voetgangster werd er aangereden door een vrachtwagen, kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept. De vrouw overleefde het ongeval niet maar de vrachtwagen reed verder.

Zebrapad
Later op de avond werd het voertuig aangetroffen in de omgeving van Gembloux. De vrachtwagenchauffeur was spoorloos. Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek intussen dat zowel het slachtoffer als de bestuurder groen licht hadden. Het slachtoffer stak het zebrapad over terwijl de bestuurder de straat indraaide.

Opsporingsbericht
Een kleine week later is er nog steeds geen spoor van de vrachtwagenchauffeur. Hij zou rondrijden met een Mercedes, klasse E met een lichtgrijze of lichtblauwe metaalkleur of met een groene Pick-Up van het merk Ford met een Luxemburgse nummerplaat UH5670, en zou mogelijk in de regio rond Luik, Wanze, Aywaille en Sprimont verblijven.

Wie Daniël Dequinze gezien heeft of weet waar hij verblijft, kan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30300 of via opsporingen@politie.be.

Bijna een week na het ongeval is er nog steeds geen spoor van de vrachtwagenchauffeur