Trucker die agent Jelle (28) doodreed, had niet één maar twee rijverboden

Fiets wordt van onder de vrachtwagen gehaald
Baert Marc Fiets wordt van onder de vrachtwagen gehaald
De fiets wordt van onder de truck gehaald.
Baert Marc De fiets wordt van onder de truck gehaald.
De vrachtwagenchauffeur die gisternamiddag in Anderlecht de fietsende agent Jelle Jacob (28) dodelijk aanreed, had twee rijverboden opgelopen. Dat nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). 

Naar eigen zeggen was de 30-jarige chauffeur nog niet op de hoogte van die rijverboden, die uitgesproken werden door de politierechtbank van Halle of Vilvoorde. Het Brusselse parket trok naar aanleiding van het ongeval wel zijn rijbewijs in voor een periode van 15 dagen.

Het ongeval vond gisternamiddag rond 15.40 uur plaats in de Wayezstraat.  Jelle Jacob was er na zijn diensturen met de fiets op weg naar huis toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. De jonge agent overleefde die aanrijding niet en stierf ter plekke.

Het Brusselse parket stelde een verkeersdeskundige aan om de juiste omstandigheden en oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Ook werden de gsm van de chauffeur, de vrachtwagen en de tachograaf van de vrachtwagen in beslag genomen.

De vrachtwagenchauffeur bleek niet onder invloed van drugs of alcohol maar had recent wel twee rijverboden opgelopen, na evenveel veroordelingen door de politierechtbank van Halle of Vilvoorde.

"Niet op de hoogte"

"De man zelf houdt voor dat hij niet op de hoogte was van die rijverboden", zegt Marie Verbeke, woordvoerster van de politie Brussel Zuid. "Dat zou betekenen dat hij niet aanwezig was bij de uitspraak of dat de vonnissen nog niet betekend werden. Voor welke overtredingen hij die rijverboden had opgelopen, is ons ook niet bekend. In ieder geval was hij op het moment van het ongeval nog in het bezit van zijn rijbewijs. Dat is nu wel ingetrokken door het parket." 

Het kruispunt werd na het ongeval meteen afgezet.
Baert Marc Het kruispunt werd na het ongeval meteen afgezet.
Agent Jelle Jacob (28) was met de fiets op weg naar huis, toen hij in de Wayezstraat werd gegrepen door een vrachtwagen.
rv Agent Jelle Jacob (28) was met de fiets op weg naar huis, toen hij in de Wayezstraat werd gegrepen door een vrachtwagen.26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiane Sesier

  onbegrijpbaar : den een rijdt een agent dood , stopt en wordt toch aangehouden, terwijl er dezelfde morgen een ander een man van 78 dood rijdt, pleegt vluchtmisdrijf, en mag beschikken, geen nachtje cel

 • Guy Soetewey

  Zelfs recidive blijft in ons land ongestrafd

 • wim rooyakkers

  Niet op de hoogte van een rijverbod? vreemd.advocaat zal hem dat wel ingefluisterd hebben.ook de werkgever moet dat geweten hebben ,dus ook die is mede schuldig.

 • Thierry Vansweevelt

  Vandaag ritste een vrachtwagen mij bijna van de baan. Ik reed op het rechterrijvak omdat er links geen plaats was. Chauffeur zag mij niet of wilde mij niet zien... heb alles moeten dichtgooien...

 • erwin claes

  Ze zullen wel een rechter vinden die hem uit de gevangenis zal halen na zijn veroordeling. Zie de zaak Merel De Prins.