Trucker belt zelf politie na moord op jonge moeder: “Ik heb een dief doodgeslagen”’

"Ik heb thuis een dief doodgeslagen." Met die melding belde Kim D.B. (37) uit Ternat de politie. In werkelijkheid blijkt het slachtoffer een moeder van een meisje van 10. Verdachte en slachtoffer leerden elkaar kennen op Facebook. "Hij moet haar iets waanzinnigs beloofd hebben", zegt de zus van het slachtoffer. 

Kim D.B. had in de nacht van zaterdag op zondag zelf naar de politie gebeld. Er zou zijn ingebroken in zijn huis in Ternat. "Ik heb de dader betrapt en doodgeslagen", voegde de dertiger daaraan toe. De politie vond in het huis het lichaam van de 32-jarige Liselotte De Coninck. Voor de vrouw uit Zottegem kon geen hulp meer baten. "Omdat zijn hond hevig begon te blaffen, dacht hij dat er mannen rond zijn huis liepen", zegt Bart Siffert, de advocaat van de verdachte. "De vrouw was intussen aan het bellen, en daardoor dacht hij dat ze hem samen met enkele kompanen wilde overvallen. Maar mijn cliënt kan zich niet meer herinneren wat er allemaal precies gebeurd is."

Aan het inbrekersverhaal van de 37-jarige trucker werd door de speurders niet veel geloof gehecht. "Op het eerste gezicht wijst er ook niets op dat het slachtoffer bij de verdachte zou hebben ingebroken", bevestigt woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. 

Lees het hele verhaal in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick coens

  waar Facebook allemaal niet goed voor is ,nietwaar maak toch geen contacten via internet niks dat deugd weeral een jonge vrouw die het leven moeten laten heeft , en hij de lafaard herinnerd zich niks meer ,neen hij probeert er onderuit te komen sterkte aan de getroffen familie

 • Raymond De Roeck

  Hij kan zich niets meer herinneren,de lafaard,hoopt er zo van af te komen. En met die fameuze justitie in dit land weet men nooit.

 • etienne vijverman

  in welke tijd leven wij ???? veel sterkte aan de familie !!!! en levenslang is hier op zijn plaats

 • Melanie Denoo

  Weer iemand die vermoord is Veel sterkte aan familie en vrienden

 • Anne Jacobs

  Opnieuw een mooie vrouw die moet heengaan. Ik stuur heel veel sterkte en heel veel liefde aan familie en vrienden. Rust zacht lieverd. Ik vind dit zo horror. Die man levenslang.