Trucker aangehouden die ongeval op E17 in Zwijnaarde veroorzaakte

BELGA
De vrachtwagenbestuurder die woensdag het dodelijke ongeval op de E17 in de Gentse deelgemeente Zwijnaarde veroorzaakte, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. Dat meldt de Gentse afdeling van het Oost-Vlaamse parket.

Het ongeval gebeurde op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van Zwijnaarde. Er waren drie vrachtwagens en een personenwagen, een Volkswagenbusje, betrokken. Het busje en de twee andere vrachtwagens reden zeer traag of stonden bijna stil door een file als gevolg van werken in Gentbrugge. De oorzaak van het ongeval is een zware onoplettendheid van de vrachtwagenbestuurder, een 39-jarige Roemeen, die inreed op het busje.

Geen remsporen
Het busje werd tegen een voorliggende vrachtwagen gekatapulteerd en vloog in brand, net als de stuurcabine van de vrachtwagen. Het Nederlands koppel in het busje kwam om het leven. De bestuurder van de aanrijdende vrachtwagen werd opgepakt en is nu aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval waarbij hij onopzettelijk de dood van de twee slachtoffers veroorzaakt heeft. De man verklaarde dat hij niet op tijd kon remmen voor zijn voorligger. Volgens het parket reed de man met een hoge snelheid en waren er geen remsporen van zijn vrachtwagen.

De man verschijnt volgende week voor de raadkamer in Gent, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.