Truckchauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte in Oosterzele aangehouden na positieve drugstest

De ravage was enorm op de N42 in Oosterzele.
JEW De ravage was enorm op de N42 in Oosterzele.
De onderzoeksrechter in Gent heeft de vrachtwagenbestuurder die het dodelijk verkeersongeval gisteren op de N42 in Oosterzele veroorzaakte aangehouden. Bij het ongeval viel één dode en raakten meerdere personen ernstig gewond. 

Motorrijder Tom D.P. (26) uit Wetteren stond achteraan in de file waarop de vrachtwagen inreed. Hij belandde onder de truck waarop zijn motor vuur vatte. De truck en een aangereden wagen brandde uit. Ook vijf andere wagens deelden in de brokken. 

"Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige die door het parket werd aangesteld, blijkt dat het ongeval vermijdbaar was en dat de vrachtwagenbestuurder de file tijdig had kunnen en moeten opmerken. De vrachtwagenbestuurder legde daarenboven een positieve drugtest af", aldus het Parket.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur op de Wettersesteenweg (N42) in de richting van Zottegem, ter hoogte van het kruispunt met de Reigerstraat. 
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Patrick Meerschaut

  Mocht de N42 al 10 jaar geleden uitgebreid zijn naar 4 rijvakken, was file er niet geweest en had dit ongeval waarschijnlijk niet gebeurd!

 • Govers Manuel

  Fred degret.waar haal jij die zever vandaan?ik rijd ook op mijn kousen en sloefkes blijven op de trap staan.loop jij met uw vuil werkschoenen binnen in huis?tot zelfs in je slaapkamer?proper is da.en voor de rest zijn er hier weer veel aan zeiken op de camionchauffeurs en da zijn dan meestal diegene die ni kunnen rijden en alles ophouden.goe bezig mannekes

 • claudine wouters

  Mijn gedachten gaan vooral uit naar alle naasten van Tom. Die jongen wordt In een flits weggerukt. Ik weet hoe ongelooflijk wreed dat is. Mijn oprechte medeleven. Moge gerechtigheid geschieden ..

 • Jan Van Rompaey

  En welke straf gaat hij krijgen? Noppes. Daar zullen de rechters en de bende van Geens voor zorgen. Slachtoffers zijn van geen tel meer. Dat is nu onze justitie.

 • Achiel Segers

  Wanneer gaan ze eens zwaar ingrijpen op truckers ( vooral ) maar ook voor andere weggebruikers op het inrijden op de staart van een file . Het is een gewoonte geworden maar ja, ondertussen zitten ze op hun laptop, gsm of dergelijke te prutsen. Is controleerbaar dus...véél strenger straffen.