Trio overvalt jongeren op gewelddadige wijze: herkent u hen?

Federale Politie
Politie en parket zoeken drie mannen die dit voorjaar enkele jongeren hardhandig hebben aangepakt in de buurt van het station van Mechelen. Eén persoon kreeg een vuistslag in het gezicht en moest zijn gsm afgeven. De feiten vonden plaats op 19 maart.

De overvallers zijn twee mannen van Afrikaanse oorsprong en één met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze spraken Nederlands.

De slachtoffers, jongens uit Leest en Puurs, waren die avond iets gaan eten in een restaurant recht tegenover het station. Ze waren op weg naar hun wagen die geparkeerd stond in de Stationsstraat. Ter hoogte van mediabedrijf Sanoma werd een van de jongens plots vastgegrepen en in een houdgreep gehouden door een onbekende man met Noord-Afrikaans uiterlijk.

Een tweede man gaf hem een vuistslag in het gezicht en verscheidene trappen op zijn knie. De jongen werd verplicht zijn smartphone af te geven. Een derde dader hield de vrienden van het slachtoffer op een afstand. Ze stalen ook nog 60 euro uit de portefeuille van de jongen. De drie overvallers gingen er uiteindelijk vandoor en liepen richting het station. (lees hieronder verder)

Federale Politie

Struis gebouwd

Die avond werd aan de ingang een Afrikaanse man gefilmd die beantwoordt aan de beschrijving van een van de daders. Indien hij niets met de feiten te maken heeft, vragen de onderzoekers dat hij toch onmiddellijk contact opneemt met de politie. De man is ongeveer 20 jaar oud, struis gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij was volledig in het zwart gekleed met een jas met kap.

De tweede Afrikaanse man is iets jonger en kleiner (ongeveer 1m65). Hij droeg een grijze trainingsbroek van het merk Nike. De derde dader heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij heeft donker haar dat achteruit gekamd is. Hij is ongeveer 18 jaar oud en zo'n 1m65 lang. Hij droeg een vest, type Armani, en een donkere broek. Van hem zijn er geen beelden.

Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300 of via e-mail: opsporingen@police.belgium.eu.