Treinverkeer verloopt opnieuw normaal

Photo News
Er zijn geen gevolgen meer voor het treinverkeer door de spoorstaking van vrijdag en zaterdag. "Alles verloopt normaal", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Afgelopen nacht werd er bij de spoorwegmaatschappij gewerkt om alle treinen opnieuw op de juiste plaats te krijgen. "Dat is ook gebeurd, waardoor alles opnieuw normaal verloopt."

De socialistische spoorbond ACOD Spoor hield een 48 urenstaking die donderdagavond ingegaan was. De staking liep zaterdag om 22.00 uur af.

Voor het eerst werd tijdens een spoorstaking een minimale dienstverlening uitgewerkt. Vrijdag reed ongeveer een op de drie treinen, zaterdag de helft.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Corten

  Voor hoe lang ?

 • Freddy Van de Velde

  Ga dan uren in de file staan, hé zageventen.

 • paul snemmel

  dank u vandaag is de betaling ook beter , bende profiteurs , verkoop dat ding en zet iedereen op straat of beter laat de nmbs failliet gaan

 • Jef Heffens

  De vakbonden van de NMBS zijn zo door en door rot dat de enige oplossing om van de NMBS een goed functionerend en rendabel bedrijf te maken, waar werknemers het terug leuk vinden om te werken, de volledige privatisering is van de NMBS.

 • johan vankeirs

  Gelukkig was er de minimale dienstverlening,zo zijn wij en nog vele anderen nog thuisgeraakt toen we terug kwamen van een reis naar Nice.Bedankt aan het werkende personeel zoniet ging het ons een pak geld gekost hebben om in een hotel of desnoods op straat te overnachten.Over de diensten sncf ben ik niet te spreken,gewoon schandalig.