Treinverkeer van Luik naar Leuven en Brussel verstoord na persoonsongeval

photo_news
Het treinverkeer tussen Luik en Brussel is sinds deze ochtend verstoord nadat naast het spoor bij Ans, in de provincie Luik, een lichaam werd aangetroffen. Dat meldt Infrabelwoordvoerder Frédéric Sacré. Volgens het Luikse parket werd de persoon door een trein aangereden. Ook de storm van gisteren zorgt op een aantal plaatsen nog voor hinder op het spoor.

Het lichaam werd gevonden ter hoogte van Saint-Laurent, tussen de stations van Luik-Guillemins en Ans, aldus het Luikse parket. Er is een expert ter plaatse gestuurd. Op dit moment is nog niet duidelijk of het om een ongeval of zelfdoding gaat.

Het treinverkeer werd om 7 uur vanochtend enkele uren stilgelegd, maar sinds 9 uur rijden weer treinen tussen Luik en Brussel, volgens woordvoerder Sacré. Tussen Ans en Luik rijden de treinen op een spoor stapvoets, op het andere spoor rijden ze aan normale snelheid.

Een vijftiental treinen tussen Luik en Brussel zijn afgeschaft. De trein die betrokken was bij het ongeval is geëvacueerd en teruggekeerd naar Luik. Het treinverkeer is dus hervat, maar Infrabel verwacht nog gevolgsvertragingen.

Stormschade

Er is deze ochtend ook hinder op het spoor door het noodweer van gisteren. Zo konden er vannacht tussen Bilzen en Tongeren nog geen treinen rijden door een omgevallen boom. Daar rijden sinds 8.30 uur weer treinen in beide richtingen. 

Een trein die het spoor blokkeerde tussen Mol en Balen, op lijn 15, is weggesleept naar Mol. Op dezelfde lijn zijn tussen Leopoldsburg en Beringen twee bomen op het spoor gevallen. Die is men omstreeks 8.30 uur aan het verwijderen. Tot die bomen verwijderd zijn, blijven er wel vervangbussen rijden.

Het personeel van Infrabel was de hele nacht in de weer om bomen en takken te verwijderen, controles te doen en herstellingen uit te voeren.
 Tegen het einde van de ochtendspits moet de hinder op het spoor opgelost zijn.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Boutsen

    Dat is dan een verstoring op de dagelijkse verstoringen.

  • Ronny Martin

    Tussen Landen en Leuven ook niks... denk dat NMBS problemen serieus aan het minimaliseren is.

  • Thomas Buick

    Chapeau, de Nederlanders waar iedereen hier zo naar opkijken doen het lang zo goed niet. Die hebben gisteren preventief treinen liggen afschaffen door half het land, zie twitter!