Treinverkeer tussen Namen en Ciney ook morgenochtend nog verstoord

BELGA
Door een breuk in de bovenleiding is het treinverkeer op lijn 162 Namen-Aarlen nog altijd sterk verstoord tussen Namen en Ciney. Het treinverkeer zal morgenvroeg niet hernemen op dat deel, zo kondigde de NMBS aan. Vervangbussen verzekeren de verbinding. Tijdens het piekuur zullen ook drie P-treinen geschrapt worden morgenochtend.

Tussen Assesse en Ciney rijdt vanavond geen enkele trein, bevestigde de NMBS.

De IC-treinen op de lijn Brussel-Aarlen worden gesplitst in Brussel-Namen aan de ene kant, en Ciney-Aarlen aan de andere. Pendelbussen rijden tussen de stations van Namen en Ciney. De L-treinen tussen Namen en Ciney zijn beperkt tot Assesse. Vervangenbussen rijden tussen Namen en Ciney en houden halt aan alle tussenstops. De situatie zal morgenochtend onveranderd zijn. De P-treinen Jemelle-Brussel en Aarlen-Brussel zullen worden geschrapt.

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel bevestigde de moeilijkheid van de situatie. "Het incident gebeurde om 12.05 uur. De reizigers zijn om 14.10 uur kunnen worden geëvacueerd. De trein kon pas voor 18 uur worden verplaatst", aldus de woordvoerder.